Стартира система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите в Пловдив

Изображение 1 от 2

    Вчера символично бе дадено началото на работата на системата за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на територията на град Пловдив. В центъра за видеонаблюдение, ситуиран в сградата на областната дирекция на МВР, на ул. „Волга“ № 70, ще се приема сигнала от изградената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на град Пловдив. Постоянният мониторинг ще се осъществява от  служители на сектор „Оперативна дежурна част и видеонаблюдение“ към областната дирекция на МВР. 

    Системата позволява да се идентифицират моторни превозни средства, характеризира се с висок процент на разпознаваемост както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на номера на други държави. Получената информация ще се ползва изцяло от полицейските служители в работата им по превенция на престъпността. 

    Проектът е финансиран и осъществен с обществена поръчка на стойност 320 хиляди лева от Община Пловдив и е резултат от взаимните  усилия на местната власт и полицията за гарантиране на обществения ред и повишаване сигурността на жителите и гостите на града.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини