Фалстарт на рестарта на делото за ало измамата в Дебър

Изображение 1 от 2

    Рестартът на делото срещу ало измамниците, отмъкнали пари от баба Елена от Дебър, е отложен за 29 март.

    Процесът беше насрочен за вчера – 12 февруари в Районен съд – Пловдив, но според съдията Елена Герцова, прокуратурата е допуснала фактически грешки и има срок от 7 дни за отстраняването им.

    Защитниците на подсъдимите Албенко Методиев и Борислав Димитров посочиха, че в хода на проведеното досъдебното производство има процесуални нарушения, които засягат правото на защита. Прокурор Бригита Байрякова от Районна прокуратура – Пловдив отрече това и потвърди, че става дума за допуснати явни фактически грешки, а не за процесуални нарушения.

    По разпореждане на Върховния касационен съд, делото, което вече беше гледано от Районен съд - Първомай, но след отмяна на обжалваната присъда от Пловдивския окръжен съд, беше прехвърлено за повторно решаване в Пловдивския районен съд. Тогава Албено получи присъда от 7 години лишаване от свобода, а Борислав – 5.

    Подсъдимият Албенко Методиев е предаден на съд за това, че на 08.09.2015г. в гр. Първомай, област Пловдив, с цел да набави за себе си и за другиго – неустановено по делото лице, имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у Е. А. от гр.Първомай и с това й е причинил имотна вреда в особено големи размери – 575 760,70 лв. и така извършеното представлява особено тежък случай.

    Подсъдимият Борислав Димитров е обвинен за това, че на 08/09.09.2015г., с цел да набави за себе си и за другиго – неустановено по делото лице, имотна облага, е направил опит да укрие, придобие и да спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи – пари в общ размер на 368 810,51 лева, собственост на „Марица Логистик сървис“ ЕООД гр.Пловдив, за които е предполагал, че са придобити от другиго чрез престъпление – измама, като укривателството е в големи размери, а деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      За
      Запалянко
      1 0
      18:11, 13 фев 2018
      А третият подсъдим,внука на бабата защо липсва?Или са забравили да го питат откъде са парите .
    Последни новини