Глобяват със 7 лева ватман, пушил в трамвая

Ватман, сниман да пуши в кабината си в трамвай номер 5 в столицата, ще бъде санкциониран със 7 лв. Той ще получи и административно наказание „забележка”. Това каза пред bTV зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев. В социалните мрежи пътник в трамвая публикува видео, на което се вижда как ватманът пуши и въпреки направената забележка от страна на възмутения човек, той не гаси цигарата.

По думите на Василев контролните органи месечно регистрират 10-12 да пушат в кабините.
 
Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините, каза още Василев.
 
Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства”, заяви авторът на видеото Иван Деспов.
 
Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.
 
Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината, обясни Василев.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини