Силно представяне за футболистите на Хасково в Международен турнир

    Състезателите на ФК „Хасково“ записаха силно участие в Международния детски футболен турнир „Пирин къп 2018“ в Сандански, който се проведе от 7 до 11 февруари.

    Участниците от по-горната възрастова група, родени през 2008 г., се представиха достойно. Те се класираха след осмо място при общо 16 отбора. Най-резултатен за хасковлии беше капитанът на отбора Борис Тодев. Състезателите от долната възрастова група, родени през 2009 г. завършиха на седма позиция в крайното класиране от общо 8 тима.

    Въпреки че хасковлии останаха извън челните тройки в двете възрастови групи, от ръководството на ФК „Хасково“ изразиха задоволство от изявата на децата. „По-големите футболисти играят за трети път в Международен турнир, но за по-малките това е дебют. Предвид този факт, участието им е задоволително“, коментира президентът на клуба Илиян Киряков.

    В състезанието участваха отбори не само от България, но и от Румъния, Хърватска, Гърция, Сърбия, Македония, Словения и Турция. След приключване на турнира футболистите имаха възможност да разпуснат в спа центъра на местен хотел.

    Футболистите на ФК „Хасково“ продължават с подготовката за участието си в първенството в зона Пловдив, което започва в средата на март.

    От днес в хасковския клуб тренировки започват и около 15 девойки, които ще сформират женски отбор.

    Състав на отбора деца, родени 2008 г:

    Борис Тодев, Росен Георгиев, Георги Милев, Емир Шериф, Георги Хаджиангелов, Атеш Хабил, Стилян Димитров, Живко Костадинов, Мирослав Янчев и Самир Лятиф

    Състав на отбора деца, родени през 2009:

    Петър Кръстев, Денислав Пашинов, Мартин Мусабашев, Владимир Вълчев, Велизар Котов, Божидар Костадинов, Светлозар Митев, Александър Колешев, Даниел Йорданов и Александър Хаджигинев

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини