Протест пред БНТ поиска оставката на Кошлуков заради неприличния жест

Около 30 души се събраха на протест пред сградата на БНТ с искане за оставката на програмния директор Емил Кошлуков, съобщи "Дневник".

Недоволството на хората е предизвикано от неприличния жест, показан в ефир от програмния директор, който е и водещ на предаването "Още от деня".

По време на предаването в петък Кошлуков на два пъти показа среден пръст с въпроса "Този знак ще се прави ли така отпред?", зададен към единия от гостите в студиото - Борислав Сандов от "Зелените". Повод за репликата беше поредното шествие в защита на Пирин от четвъртък вечерта, което стигна до БНТ с искане за оставката на Кошлуков.

Той от своя страна потърси сметка на Сандов за поведението на протестиращите. Съпредседателят на "Зелените" обясни, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници и дори допусна, че става дума за провокация.

Директорът на новините в обществената медия Уляна Пръмова заяви, че според нея Кошлуков е бил под афект, когато е показал неприличния жест. Тя допълни, че не е в нейните правомощия да го глоби.

Протестиращите тази вечер скандираха "оставка", като за целта използваха мегафони. Десетки полицаи се грижиха за спазването на обществения ред.

Организаторите на акцията уточниха, че ще се събират на протест всеки ден пред сградата на БНТ. Началният му час ще съвпада с началото на предаването на Кошлуков.

Междувременно БНТ разпространи позиция на генералния си директор Константин Каменаров, в която се заявява:

"Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината. Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието - най-малкото, защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия. Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема."

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини