Обявиха нов ДНК анализ на мистериозните черепи от Паракас

Изображение 1 от 2

    Удължените черепи от Паракас са неразгадана мистерия. През 1928 г. археологът Хулио Тельо попада на поразителна находка по южното крайбрежие на Перу в пустинята Паракас. Огромна гробница със сложна структура пази странни останки - удължени черепи с необичайно големи размери. Те са над 300 на брой, а възрастта им е оценена на около 3000 години.

    Загадъчните черепи дават основа на конспиративни теории, според които те принадлежат на извънземни, на изчезнала раса, на различен от Хомо Сапиенс вид.

    Сега екип изследователи обяви, че най-накрая има резултат от ДНК анализ на хората от Паракас. Л. А. Марзули е привърженик на теорията за Нефилимите. Той и екипът му твърдят, че имат резултатите от ДНК тестовете на удължени черепи от Паракас.

    Интересно е твърдението, че перуанското министерство на културата е одобрило част от работата на екипа на Марзули, която да установи  генетичната история на хората Паракас. Това обаче не е потвърдено от министерството, а в коментари даже се отхвърля като невъзможно.

    Резултатите от ДНК действително бяха невероятно сложни, пише Браян Форстър от екипа на Марзули. Ще ми отнеме известно време, за да разбера какво означават резултатите.

    "Това, което те показват със сигурност, е, че хората с удължени черепи не са 100% местни. Те са микс или дори може да се каже - хибрид от различни хора. Техният тип кръв е много сложен. Би трябвало да имат кръвна група "О", ако са 100% местни, но това не е така."

    Вероятно е да открием нов подвид на човечеството в Паракас, пише изследователят, който твърди, че има много  ДНК доказателства от източна Европа и западна Азия. Форстър има предвид района между Черно море и Каспийско море, където живели древни удължени черепи преди 3000 години, според съобщението му. Затова той вижда модел на миграция, започнала оттам преминала през Персийския залив и след това продължила на изток и в крайна сметка достигнала брега на Перу. Това е хипотезата, която Форстър развива сега.

    Били направени тестове на 10 черепи от Паракас, кръвта показала високи проценти от тип "А", малък процент от тип "В" тип "AB" и по-малко от половината е "O". Хората от Паракас са невероятно сложна етническа смес, подчертава Форстър. Има редица различни хаплогрупи, открити в ДНК на удължените черепи, които не се вписват в историята на Перу под никаква форма.

    "Изглежда, че най-големите продълговати черепи на планетата са открити, "А" в Паракас, Перу и "В" в Кавказкия район между Черно море и Каспийско море.  ... така че моята теория е, че има подвид на човека, който ще наречем Хомо-Сапиенс-Сапиенс-Паракас, и той е живял в района между Каспийско и Черно море. Те бяха нападнати от някой и така те били принудени да избягат", обяснява хипотезата си Форстър.

    Като изучил вятъровете и океанските течения, измислил следната концепция - те са мигрирали на юг, достигнали Персийския зали. Отплавали през Персийския залив и след като го напуснали, лодките им вероятно били отнесени от теченията и ветровете на изток в Тихия океан. В течение на определен период от време, може би десетки години или стотици години, те започнали да се размножават с хора в Тихия океан. Затова са толкова сложни за разчитане кръвните типове. Стигнали до Таити, от Таити можели да плават на юг към Нова Зеландия. След като достигнали Нова Зеландия, течението на Хумболд ги отнесло до крайбрежието на Южна Америка. Търсели добро пристанище за разтоварване на корабите или лодките си и когато стигнали до най-големия естествен залив на крайбрежието на Перу, който е Паракас, спрели и решили да се установят, защото почти никой не живеел там.

    С течение на времето те трябва да се размножавали с местните местни хора, иначе тяхната кръвна линия би била концентрирана.

    Хората с удължени черепи пристигнали в Паракас вероятно около 900 г. пр.н.е. и живеели в относително спокойствие до 100 г. сл. н.е., когато започнала инвазията на хората Наска от север. Те изклали удължените хора, които били единствено от кралска класа.

    В екипа има 3 медицински експерти - д-р Малком Уорън (Chiropractor), Рик Удуърд (антрополог) и д-р Майкъл Олдрай (доктор по медицина) и всичките трима заявяват, че поради аномалиите, открити в някои от удължените черепи на древни Паракас, те са подвид на човечеството.

    Те са били родени с тези аномалии. Имали са тъмночервена коса. Удължените черепи са на кралски особи, не на обикновени хора. Кралската фамилия на Паракас живеели в подземни домове и според изследователя причината за това е, че имали светла кожа и вероятно чувствителни очи.

    Това съобщава в общи линии Браян Форстър във видеото си. Тази теория обаче клони към митовете за Нефилимите, които оставили своите превъзходни гени във всички секси кафяви жени, твърдят критици.

    Констатациите всъщност са в съответствие с идентификацията на някои наследствени популации от местни родоначалници, които идват от Централна Азия. Преди пет години National Geographic съобщи за генетичните изследвания на нативните американци: "Почти една трета от гените идват от западните евразийски хора, свързани с Близкия изток и Европа, а не изцяло от източноазиатските държави". 

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини