От другата страна: Изстрелването на Falcon Heavy е конспирация, а Земята още е плоска

Успешно изстрелване на ракетата Falcon Heavy на SpaceX изведе неочакван товар в космоса: червена Tesla Roadster. Снабдена с камера, която показва несравнима гледка към Земята, тя е поредната крачка напред в нашето разбиране за галактиката ни. Но привържениците на теорията на плоската земя не са съгласни.

“Хората, които вярват, че Земята е кръгла, защото са видели кола в Космоса по интернет, е новата разновидност на “истина е, видях го по телевизията”, написа в Twitter Flat Earth Society – организация, която се придържа към алтернативното разбиране за структурата на земята.  

“Това е слаб аргумент. Защо трябва да вярваме, че една частна компания ни казва истината?” Почитателите на тази конспиративна теория отдавна оборват твърденията на NASA за космическата действителност и пренебрежително наричат агенцията абревиатура за Never A Straight Answer. Според тях Илон Мъск се е присъединил към редиците на лъжците и измамниците и компанията му бе заклеймена като FakeX. Ентусиастите настояват, че видеото е фалшифицирано. Това е още едно доказателство, че зад невероятните постижения на човечеството, често се крие и другата му страна - хора като Flat Earth Society.

В обществото членуват 555 души и на последната му годишна конференция през ноември 2017 г. присъстваха около 500. 

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини