Прокуратурата масово дава наредби на общини в съда, най-много са актовете на Златоград и Чепеларе

140 броя повече дела отчита за миналата 2017 г. Административен съд – Смолян. Магистратите определят увеличението като значителен ръст спрямо предходната 2016 г.

Увеличен е броят на постъпилите дела по протести на Окръжна прокуратура – Смолян и Районните прокуратури в област Смолян, срещу наредби на Общинските съвети в областта. Общият им брой е 51, като 40 от тях са приключили с отмяна на протестираната наредба, 10 са прекратени, а към днешна дата 1 е висящо. 10 от общообразуваните дела са по жалби на Сдружение с нестопанска цел.

Най-многобройни са делата по протести срещу наредби на Общинските съвети в Чепеларе и Златоград, които са приели по 8 атакувани от прокуратурата наредби, следвани от Девин – 7, Доспат – 5, Смолян, Рудозем, Баните, Неделино и Мадан – с по 4 броя актове на местния парламент. Най-малко обжалвани наредби са на Общински съвет – Борино.

Анализът на данните за 2017 г. съобразно Правилата за оценка натовареността на съдиите показва, че Административен съд – Смолян е от високо натоварените. Тенденцията за увеличение на постъпленията от дела се запазва от 2015 г. насам.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини