Разкриха мистериозната смърт на 18-годишния Кристиян

Хистологична експертиза, извършена във Военномедицинска академия в София, разкри причината за смъртта на дванайсетокласника Кристиян Братоевски в село Борован.

На 27 ноември м.г. ученикът от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца бе открит без признаци на живот в леглото от своята баба. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само констатира смъртта на момчето. Внезапната смърт на Кристиян шокира хората в Борован.

Хистологичната експертиза, извършена във ВМА-София обаче доказа, че тийнейджърът е починал от остра дихателна недостатъчност, вследствие на злоупотреба с наркотични вещества, съобщи врачанският в. „Конкурент“.

Според резултатите, Кристиян е пушил вещества, производни на канабиса, а последните 48 часа преди настъпването на смъртта, са били фатални за него, тъй като не е спирал да пуши от т.нар. „китайски чай“.

Заедно със свой приятел Силвио С. дори ходили до Бяла Слатина, за да заредят още от стоката, която се продава напълно законно и не попада в графата на забранените от закона стимуланти или опиати. Когато се пуши напръскан с определени субстанции обаче, „чаят“ става смъртоносен.

Хистологичната експертиза доказала още, че белият дроб на Кристиян е бил увреден необратимо от дрогата, която тийнейджърът е пушил поне от година и половина, но фатална се е оказала ударната употреба от 24 до 26 ноември м.г.

Родителите на дванадесетокласника изкарват прехраната си в чужбина. Майка му Рени работи в Португалия, а баща му Мирослав – в Гърция. Най-тежък удар от кончината на Кристиян понесъл по-големият му брат Николай, който се е грижел за него.                               

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини