Куп медали завоюваха бадминтонисти от Първомай на „Братя Касабян“

    Първомайски бадминтонисти завоюваха куп медали на проведения през уикенда международен турнир в Хасково на името на Братя Касабян.

    При момчетата до 11 години и трите призови места бяха окупирани от състезателите на КФВС „Атлет“ – със злато заблестя Христо Костов, среброто грабна Андрей Нешев, а бронзът остана за Георги Рупцов.

    При момичетата грипът повали най-добрата състезателка от първомайския отбор Александра Василева и първата позиция беше отстъпена на тяхна връсничка от Стара Загора. Но за пръв път със сребърен медал от международен турнир е Василена Банялиева, а с бронзът стана притежание на Виктория Попова.

    По решение на организаторите, състезателите между 11 и 15 години се състезаваха в една възрастова група. На финала при момичетата се изправиха една срещу друга Калояна Налбантова и Михаела Чепишева. Без загубен гейм Калояна стана първа, но като представител на хасковския клуб „Дискавъри“. Миша завоюва два сребърни медала – на единично и в двойка с Цветина Попиванова. При момчетата Никола Колев е трети на смесени двойки с партньорка от Македония.

    Близо 160 бадминтонисти от пет държави от различни възрасти взеха участие в тридневния Международен турнир по бадминтон „Братя Касабян“. Освен от България, имаше тимове от Македония, Гърция, Грузия, Сърбия и Румъния.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини