ЕС и Тръмп разменят заплахи за търговски рестрикции

Европейският съюз ще реагира "бързо и по подходящ начин", ако Вашингтон наложи търговски пречки, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини блока в "много несправедливи" търговски практики, информира АФП.

"Европейският съюз е готов да реагира бързо и по подходящ начин в случай, че износът ни бъде засегнат от рестриктивни търговски мерки на САЩ", предупреди говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

Според говорителя търговската политика не е игра с нулев резултат.

В Давос Доналд Тръмп затопли охладнелите отношения с Тереза Мей. Той даже си позволи да каже, че би бил много по-твърд в преговорите за Брекзит, ако беше на позицията да преговаря. Дни по-късно Тъмп даде резидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за британската телевизия ITV, в което между другото каза във връзка със здравето и диетата си, че е стабилен гений и че яде доброкачествена храна,

На въпроса ще сключат ли Съединените щати търговско споразумение с Великобритания след Брекзит, той отговори утвърдително. Франс прес цитира Тръмп, че Европейският съюз е много несправедлив към Съединените щати в търговските отношения и намекна, че ще отвърне с репресивни мерки.

"Това е много несправедлива ситуация. Имал съм много проблеми с Европейския съюз и това може да се превърне в нещо много голямо от търговска гледна точка", казва Тръмп в интервюто.

 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини