Борисов: От БСП са двулични – в Европа говорят едно, в България -друго

"От БСП са двулични – в Европа говорят едно, в България друго. Жалко е да лъжеш и да плашиш българските граждани, а пред Европа да се правиш на европеец“, коментира премиерът Бойко Борисов искането на БСП за референдум за ратифицирането на Истанбулската конвенция пред журналисти на Световния икономически форум в Давос. Премиерът смята, че конвенцията е за закрила на слабите, на децата и жените. „Не мога да допусна, че България е от малкото държави, в които изобщо се води подобен дебат“, каза премиерът. Министър-председателят посочи, че ако има референдум, той трябва да е „за“ или „против“ насилието над жените и децата, защото в документа няма дефиниции в противоречие с българската Конституция. „Винаги съм работил в диалог с обществото, с църквата, с мюфтиите затова помолих колегите да не бързат с вкарването й в зала, да направим още веднъж обсъждане. Убеден съм, че ние като държава с морал и хуманност, не може да не защитим жените и децата“, каза Борисов и допълни, че при съмнения за въвеждане на термини, несъвместими с българското законодателство, конвенцията може да бъде ратифицирана с резерви. Той посочи, че ще проведе среща с представители на БПЦ, за да обяснят какво точно в текстовете на Конвенцията ги притеснява.

Министър-председателят коментира и вота на недоверие, внесен от БСП, който тази сутрин парламентът отхвърли. Борисов каза, че уважава правото на опозицията да използва вота на недоверие, но разкритикува избора това да се прави точно в двата дни, през които голяма част от българските министри председателстват Съвети в Брюксел, което е част от ангажимента ни като председател на Съвета на ЕС. Премиерът Борисов подчерта, че не само Балканите, но и големите ни други съседи чакат да направим много по време на нашето председателство.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    2 0
    15:45, 26 яну 2018
    БСП били двулични -- в Европа говорели едно а тук друго Ами БАТѝКАТА БОЙКО говори сутрин едно на обяд друго а вечерта съвсем друго Ох на мама Меркел ПОСЛУШКОТО
Последни новини