С гръм на шампанско започна ремонтът в ПГСС

Символична първа копка постави началото на реализацията на проекта „Подобряване на материално-техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство „Васил Левски“ – гр. Първомай с цел повишаване качеството на образователната среда“. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и е на стойност 1 297 814, 59 лв. От тях 194 672,20 са национално финансиране. Бенефициент по проекта е Община Първомай. Изпълнението му ще доведе до цялостно обновяване на сградата на училището и до подобряване на материално-техническата база.

Гости на събитието бяха кмета на община Първомай и председателя на Училищното настоятелство Ангел Папазов, заместник-кметове, представители на изпълнителя  Обединение „Профгруп ПГСС 2017”.

Директорът на училището Росица Генова запозна учениците с най-важната цел на проекта -  повишаване качеството на образователната среда и на учебния процес в гимназията,  а с предоставянето на съвременни условия в образователната инфраструктура да се постигне намаляване процента на преждевременно напусналите сферата на образованието и да се подобри тяхната професионална реализация..

Последния ремонт на сградата на училището е правен през 2014 година, когато бяха обновени работилниците. Сега ще бъдат ремонтирани 5 учебни кабинета, ще бъде поставена топлоизолация, ще бъде изградена модерна конферентна зала и други.

Това е първият проект, който реализираме в гимназията, откакто тя е общинско учебно заведение, каза кметът Папазов и побърза да съобщи още една новина – въвеждането на нова специалност – Проектиране и технологии за облекло и текстил, подкрепена от всички шивашки цехове в общината.

Церемонията по началото на ремонтните дейности завърши с отварянето на бутилка шампанско, с която бяха полети подготвени технологични елементи.

Проектът се изпълнява по ДБФП № BG16RFOP001-3.002-0020-C01, по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020“, Приоритена ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“, Процедура за подбор на проекти № BG16RFOP001-3.002 „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.

Платен материал

Източник: Parvomai.NET
Последни новини