Канят ни на Празник на виното на 10 февруари

Община Първомай и читалище „Кирил и Методий“ и тази година ще търсят най-добрия производител на домашно вино. Победителите в конкурса за майстор на червено и бяло вино ще бъдат обявени на традиционния Празник на виното, който ще се проведе на 10.02./събота/2018г. от 10.00ч. на площада пред читалището.

Своя продукция ще представят Винарска изба „ARON WINERY” гр. Пловдив, Винарска изба „ЗАГРЕЙ” гр.Първомай, ШАТО-ХОТЕЛ „ТРЕНДАФИЛОВ” гр. Чирпан, ”ШАТО РОГОШЕВ” ООД гр. Чирпан, ЕМАНУИЛ ЗАПРЯНОВ- производител на яйца от пъдпъдъци с. Виница, фирма „ВКУСЕН ХЛЯБ” ЕООД с. Виница и фирма „ТОМИКА-МЕТАЛ” АД гр. Пловдив.

За празничното настроение ще се погрижат оркестър „ДИОНИС” с ръководител Петър Тенев, Танцов състав „Евридика” с ръководител Донка Тодорова, Младежки танцов състав „Хорцето” с ръководител Ангелина Кръстева.

Винопроизводителите, които ще се борят за титлата трябва да се съобразят с регламента, който не е променян от години: Конкурсът е само за местни производители, не се допускат изкуствено ароматизирани вина,

Проби от вината /три бутилки не по-малки от ½ литър/ трябва да бъдат предоставени в канцеларията на Образцово „Народно читалище Св.Св.Кирил и Методий-1894г.-гр.Първомай ” до 17 часа на 09.02. /петък/ 2018г. Най-добрите вина ще се определят от професионално жури.

На първенците се присъжда званието “Винопроизводител – 2017” първо, второ и трето място за червено, и първо място за бяло вино. Ще бъдат връчени парични награди.

Организаторите ви очакват да си кажем „Наздраве!“ с чаша вино.

За справки тел. 0336 98908, 0889336883 и 0887910214.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини