Експертиза ще установява законно ли са гласувани парите за спорт и култура

    Съдебно-техническа експертиза ще трябва да установи дали законно са гласувани от Общинския съвет в Хасково парите за детско-юношески спорт и култура. Решението за пренасочване на парите от поръчката за видеонаблюдение беше гласувано от местните парламентаристи на сесия на 13 ноември 2017 г. По-късно кметът Добри Беливанов депозира жалба в Административния съд в Хасково.

    В друго заседание магистратите не спряха предварителното изпълнение на заповедта, което беше потвърдено и от Върховния административен съд.

    Днес делото по същество тръгна в Административния съд в Хасково. На заседанието юристът на общината поиска назначаване на въпросната съдебно-техническа експертиза като вещото лице ще трябва да извърши цялостна проверка по гласуване на решението и съставяне на констативния протокол от заседанието на съветниците. Искането беше отправено, тъй като според жалбоподателя документът е нищожен.

    По време на процеса защитникът на ответната страна – адвокат Таня Захариева, която е и председател на Общинския съвет в Хасково обясни цялата процедура по гласуване на местните парламентаристи и документирането на резултатите от тях. В тази връзка юристката пожела да бъде призована за разпит техническата сътрудничка в Общинския съвет Магдалена Петрова. Тя ще даде показания на следващото заседание по делото, което беше отложено за 16 февруари 2018 г., прецени съдия Пенка Костова.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Не
      непорочната Маги
      28 -16
      12:21, 19 яну 2018
      Магдалена Петрова - дето се кълне във вярност на всяка власт. Беше доверена на Г.Иванов, а сега ???? С новите и после ...... , с другите. Непорочна е тя .....
      • Би
        бивша колежка
        23 -19
        12:47, 19 яну 2018
        Маги е професионалист и не знам защо трябва да е вярна на този и онзи! Жената си гледа работата и то най-професионално! Нали за това е назнаена, а не да обслужва нечии интереси!
      • Пъ
        пълен смях
        12 -11
        16:53, 19 яну 2018
        Не мога да разбера защо изобщо я коментирате тази Магдалена Петрова. Това е една подмазвачка и клюкарка, която по цял ден донася и разнася информация наляво и надясно. Една комплексарка, която цял живот лъже, че има висше образование.
    • 2
      Ве
      вече не работеща
      22 -14
      13:25, 19 яну 2018
      Работих в администрацията и мога да ви кажа ,че когато човек е човек няма значение от коя партия е,аз се отнасях към всички с еднакъв подход и по мой си начин ,който си ми е в сърцето и така разбрах кои са добрите и кои са лошите,въпреки ,че не сме от една партия,смного наши опоненти бяхме в прекрасни служебни отношения.Петрова е възпитан човек и аз оставам с дори чувства и уважение към нея,
      • Би
        бивша
        7 -5
        18:19, 19 яну 2018
        И аз така!
    • 3
      Бл
      Близкао
      18 -17
      14:05, 19 яну 2018
      Магдаленка евърл комунист тя има Девиз,-Аз дъм с таз, която ее на власт!
      • До
        До близка
        8 -4
        18:01, 19 яну 2018
        Явно не си й близка. Близък човек не би коментирал така.
      • Уп
        упс
        4 -1
        07:14, 20 яну 2018
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Уп
        упс
        3 -1
        09:19, 20 яну 2018
        Що ми триете коментара? Че тя Магито си е кадър на Емо Георгиев.
    • 4
      Гр
      ГРИЖОВНИ
      3 -2
      19:25, 19 яну 2018
      Вече не работеща, припознаваме само един човек,закогото много съжеляваме,когато тя си тръгваше,повечето от администрацията плакахме,ав същото време и някой се криеха за да не ги забележи шайката на Кмета и да ги уволни..Ке-мова,Нал-това,Се-ва ,Пиярка.-зоркото око.
    • 5
      Ba
      Badema
      0 -1
      08:13, 20 яну 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини