Осем села без ток в Хасковска област заради скъсани далекопроводи /обновява се/

Осем села в Хасковска област няма частично или напълно са без ток. Причина за това са авариите по далекопроводната мрежа заради силния вятър.

От областната администрация уточниха, че ектрозахранването на Помпена станция „Узунджово“ е възстановено преди няколко часа. Заради повредата без вода останаха кварталите в южната част на Хасково днес преди обед. Възникналата авария на далекопровода, заради силния вятър вече е отстранена, са уверили от EVN. От там са информирали областния управител Станислав Дечев, че ситуацията в Хасковска област е сравнително нормална на фона на изключително силния вятър. Аварирали са 5 далекопровода. Екипите на дружеството работят по всички проблемни места. Без ток или с нарушено захранване са все още селата Ангел Войвода, Боян Ботево, Широка поляна, както и Гарваново, Стамболийски и Въгларово. Работи се и в Ивайловградско, където няма ток в Хухла и Мандрица. Уверенията на EVN са, че до края на деня авариите ще бъдат отстранени. Хората са на терен и не са спирали работа.

Поривите на вятъра на моменти през деня надминаха 65 км в час. Синоптиците обаче обещават стихване на вятъра в късния следобед, не са изключени и частични превалявания от дъжд.

Екипите на Гражданска защита са се отзовали на няколко сигнала. Най-голямото предизвикателство към тях е справянето със скъсано рекламно пано в Хасково, монтирано на 40 метра височина на булевард Раковски. Оперативните дежурни на Пожарната безопасност и защита на населениетобяха обезопасили мястото, за да не преминават от там хора, извикани бяха и алпинисти, които да демонтират винила. Заради силния вятър обаче това се оказа невъзможно с часове. 

По-късно от общинска администрация съобщиха, че паното е обезопасено.Навито е и е завързано за монтажната си рамка от единия край. Утре, при по-безопасно време, ще бъде демонтирано.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини