Хасковски деца направиха фурор на Московски фестивал

Група ученици от неделното училище към хасковския храм „Св. Архангел Михаил“ в и от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково посетиха българското посолство в Москва и се срещнаха с посланик Бойко Коцев.

Благомира Бойчева, Теодор Филипов, Александра и Калина Василеви, се включиха на 12 януари в 8-я Международен младежки кулинарен фестивал „Възраждаме традициите. Рождество“ в Москва.

Хасковските деца са представили града и страната ни в народни български носии.

Отборът на неделното училище е с второ място и сребърни медали в категорията „Оформяне на рождественската маса”. На Александра и Калина Василеви е връчена и Награда на журито на фестивала за най-автентично представяне на празника, наградени са и за най-добро представяне на рождественските традиции.

Симпатиите на зрителите и тяхната награда с медали за най-добро представяне са за Благомира Бойчева и Теодор Филипов от отбора на Професионалната гимназия по туризъм.

На цялата група български участници е връчен и диплом „България”. На срещата им с посланик Бойко Коцев децата от Хасково са били придружени от техните ръководители Пенка Георгиева – директор на Професионалната гимназия по туризъм, Ваня Михова – преподавател в гимназията, Благовеста Василева - собственик на фермата „Дивата ферма“, разположена в подножието на Родопите, и отец Никола Николов от в храма „Св. Архангел Михаил” .

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини