Великобритания назначи министър на самотата

Тереза Мей създаде в правителството нов пост - "министър на самотата" и назначи на него досегашния зам.-министър по спорта и граджанското общество на здравното министерство Трейси Крауч.

За твърде голям брой хора самотата е тъжната реалност на съвременния живот. Искам да противостоим на този проблем заради нашето общество и всички нас, да предприемем действия за преодоляването на самотата на възрастните хора, на опекуните, на тези, които са загубили близките си -  на всички хора, които нямат с кого да поговорят или да споделят своите мисли и преживявания, казва Мей в заявление.

По данни на британския Червен кръст над 9 милиона от 66,5-милионното население на Великобритания често или постоянно изпитват самота. Червеният кръст даже нарече това "скрита епидемия".

Британският премиер създава новия пост по препоръка на парламентарната комисия по борба със самотата. 

Инициативата е част от проекта за самотата, започнат от убитата през 2016 г. лейбъристка депутатка Джо Кокс, която бе простреляна и прободена с нож в поляризираната атмосфера, съпътстваща референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини