Кърджалийски сайт излиза на три езика, популяризира ни зад граница

Първата етническа медия в столицата на Източните Родопи, сайтът Кърджали хабер вече излиза на три езика. Той има версии на български, турски и английски език. Целта е освен живеещите в нашата страна представители на турския етнос, новините да стигат и до тези в Р Турция и Западна Европа. Това сподели за Кърджали бг вести собственикът на сайта Мюзеки Ахмед. Самият сайт има вече дванадесетгодишна история. Посещенията във Фейсбук достигат до 23 000 на денонощие. Освен сайта, на турски език излиза вестник Кърджали хабер, който от 1 май 2016 г.има национално покритие. Медията е наградена с плакет от генералният консул на Р Турция в Пловдив Хюсеин Ергани.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Зз
    ззз
    3 -1
    08:06, 16 яну 2018
    Между 1 000 и 1 500 души влизат на ден. Виж им брояча.
  • 2
    Ст
    Стефка Миланова
    3 -1
    11:56, 16 яну 2018
    А трябва да питаме Турция ли финансира този вестник,че 1/3 от новините са свързани с посланика на Турция и Генералното посолство в Пловдив. Турската ТИКА(2-ра разузнаване на Р. Турция) ли спонсорира този вестник?

    Защо беше на мястото на ДОСТ по време на парламентарните избори
  • 3
    Хр
    Христо Станчев
    3 -1
    13:14, 16 яну 2018
    Петдесет процента от новините са за Бойко Борисов и ГЕРБ. Спонсора е бат Бойко.
  • 4
    На
    Наблюдавай
    2 0
    21:55, 16 яну 2018
    Поредната баданарката която Жорко Кулов прави. Защо ли? Пак ще издаваме книжка, пак ще трябват парички. Откъде? Мюзеки е ключа към Турция, откъдето са готови да плащат на корем за автори като Жорко от ямболския квартал Райна Княгиня. Крайна дезинфекция, дезакаризация и полева дератизация за такива като Жорко Кулов, ама няма ДАНС, няма прокуратура, няма държава...
Последни новини