Абе връчи на Борисов кимоно и сертификат за 6-и дан

По време на официалната ни вечеря премиерът Абе ми връчи кимоно екип и сертификат за 6-и дан от Международната карате организация по Киокушин-Кан“. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук. Това е станало по време на официалната вечеря на министър-председателя с японския му колега Шиндзо Абе.

Известно е, че през 80-те години Бойко Борисов е бил състезател по карате-киокушин, бил е и национален треньор по карате в МВР. 

"С японския премиер имаме традиционни и изключително близки отношения, с изключително мощните корпорации, чиито лидери днес са тук в София, с българската експертиза по темата, съм убеден, че с премиера на Япония ще положим схеми за подпомагане на големи инфраструктурни проекти не само в България, но и на територията на Балканите, каза на съвместната им пресконференция Борисов преди вечерята.

В заключение съм си позволил да уверя японския премиер Шиндзо Абе, че на входа на Европа между Азия и Европа има една държава – България, сподели пред медиите Борисов.

По думите му българският и японският народ имат изключителни взаимни симпатии.

Цялата си воля и усърдие ще положим максимално бързо да приключат преговорите между ЕС и Япония, каза още Борисов.                               

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини