Няма обявена грипна ваканция засега

Грипна ваканция няма да има засега и утре -15 януари 2018 г. е учебен ден. Това беше потвърдено от различни институции по повод спекулации по темата в социалните мрежи.

Решение може да бъде взето от РЗИ, но трябва да има основания за това, а директори от Първомайска община твърдят, че през миналата седмица не е забелязана висока заболеваемост сред учениците.

Наблюдения от последните години показват, че когато грипните епидемии отминават в област Хасково, тогава имат пик в община Първомай, а в съседната област още са далече от епидимична обстановка.

С писмо до лечебните заведения и кметовете на общини в Пловдивска област, РЗИ е направила препоръки за ограничаване на заболеваемостта.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Па
    Павлина
    16 0
    20:22, 14 яну 2018
    Аха и целта е да се разболеят децата та ЧАК тогава да имат грипна за да плащат за лекарства... умници
  • 2
    Въ
    Вълчо
    1 -1
    07:47, 15 яну 2018
    И да има и да няма 3 деня няма да помогнат
  • 3
    Бо
    Болен
    1 0
    08:55, 15 яну 2018
    При такава ситуация е необходимо най-малко да се вземат сериозни мерки в училищата - както е в западните страни , най-елементарно - децата да ходят с маски дори и в час, така ще се предотврати значителна заболеваемост. Но ... може би не сме дорасли по манталитет за това !
  • 4
    Пи
    ПИТАГОР
    1 -1
    09:45, 15 яну 2018
    Не с маски всички в пърумай трябва да сложат противугази за да може на 100% да се предодврати разпорстранението на птичия вирус. С най голям потенциал за опасно разпространение на вируса е сградата на общината закото там има най много патки фитки кокошки и разни други представители на пернатите видове. Затова ангу първом да затори общинътъ и проблема жъ се реши
  • 5
    Se
    serkan
    4 0
    14:41, 15 яну 2018
    Да обевияват грипна ваканция за хасково
Последни новини