Идва студ. Жълт код за валежи от сняг

Жълт код за валежи от сняг е обявен в 8 области на страната днес - Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. В тези области в комбинация с вятъра ще се създават условия за навявания и преспи

През уикенда започва рязко застудяване, прогнозират от синоптиците.

Mаксималните температури ще са между 0 и 5 градуса. Над по-голямата част от България времето ще бъде облачно. Ще духа умерен и силен североизточен вятър и с изключение на югозападната част от страната ще вали дъжд, който ще премине в сняг.

Значителни количества се очаква да паднат в планините в западната и централната част на България. В планинските проходи ще има и условия за преспи и навявания.

В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на отделни места в Западна България и в крайните източни райони. Ще бъде студено и ветровито.

През нощта срещу понеделник валежите от сняг в Западна България отново ще се усилят, ще се натрупа нова снежна покривка. По високопланинските проходи в Западна Стара планина, а през деня в понеделник и на изток, ще има виелици и навявания. По-късно вятърът ще отслабне, а привечер и ще стихне. Минималните температури ще се понижат още, а и дневните в повечето райони на България ще са отрицателни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини