"Хасково 2012“ прекрати дейността си заради финанси

Новината за прекратяването дейността на баскетболния клуб „Хасково 2012“ разтърси областния град и разочарова спортните фенове. В същото време много детайли останаха неизяснени покрай обявяването на края на клуба. Тимът спира да се състезава в Държавното първенство на „А” група жени. От ръководството на тима изтъкнаха като причина за това „упражняването на натиск, отправянето на заплахи и неетичното поведение от страна на конкуренти“. Хората от спортните среди обаче смятат, че изброените доводи надали са повод за разпадане. Освен това има и институции, които реагират и могат да вземат мерки при подобни проблеми.

Спортният директор на „Хасково 2012“ Станислава Станкова отказа да излезе от рамките на официалното съобщение и беше категорична, че на този етап няма да дадат подробности около прекратяването дейността на клуба.

Междувременно бившата състезателка на „Хасково 2012“ Виолина Кочева, която преди дни мина в редиците на „Берое“ Стара Загора, заяви пред Haskovo.net, че си е тръгнала от клуба с огорчение. В интервю за специализираното издание Bgbasket баскетболистката разказва при какви обстоятелства си е тръгнала от тима. Кочева, която за втори сезон носеше екипа на шампионките от държавното първенство и носителки на Купа България, заяви, че трансферът й към „Берое“ е бил уреден от „Хасково 2012“. Тя отказа да посочи каква е договорената сума, но допълни, че има да получава две заплати от бившия си клуб. Кочева беше класирана на 6-то място в класацията на Спортист на годината за 2017 г. на община Хасково, но не присъства на нея.

От „Хасково 2012“ отказаха да коментират твърденията за неизплатените заплати, както и уговорения трансфер. Странното в случая обаче е, че веднага след трансфера на Кочева, от хасковския клуб обявиха, че са подписали договор с нова състезателка. Два дни по-късно съобщиха за затварянето на клуба.

Президентът на спортния клуб д-р Георги Гелов пък представи по различен начин съдбата на „Хасково 2012“. По негови думи клубът е пуснал кепенци поради финансови причини. Той обаче не конкретизира задълженията на спортния клуб.„Дори и за някои да се струва неочаквано обявеното затваряне на клуба, това не е така. Стискаме зъби отдавна, но и още от миналата година бяхме решили, че няма да продължим, ако има спънки с финансирането. В Хасково явно всичко се движи само от мотивацията в личен план.“

Ясно е обаче, че Хасково остава без участие в професионалните колективни спортове.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Бе
    Бероец
    36 -2
    09:48, 13 яну 2018
    Много несериозна постъпка от страна на фамилия Станкови ей така решихме и прекратяваме участие в шампионата -това частен клуб ли е или уж професионален ..... Излезнете и кажете в прав текст натиск бля бля глупости, пълен нискобюджетен театър е всичко ... Страхливци излезнаха :(:(
  • 2
    Лю
    Любител
    11 -20
    11:14, 13 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Fe
      Fen
      27 -1
      13:34, 13 яну 2018
      От къде на къде общината г.е гражданите да ги издържат? Аз съм футболен фен защо да не се издържа футбола, но не съм чул Левски или ЦСКА или Ботев да се издържат от община София или Пловдив. Който иска да има професионален отбор си търси спонсори. Нали общината дава зала, една ли плащат някакъв голям наем и режийни. Колко да им дават. За детски и юношески спорт трябва да има обществени пари. Не за професионалните отбори
  • 3
    Лю
    Любител
    8 -21
    11:14, 13 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Ки
    кифбанмекгеврек снаб оод
    25 -4
    11:23, 13 яну 2018
    Социалистическа хранилка свърши и всеки да си вади парите в зависимост от възможностите си така е и със спорта така е с театъра и т н Ето фолкаджийките не ревът за пари но залите са пълни а ТЕАТЪРА РИВЕ щото няма ПУБЛИКА Щом няма артистите да станат келнери а също и спортистите -- това е демокрация Няма я социалистическата ВЕДОМОСТ Който може го може който не може ---ДА ДУХА СУПАТА беше казал Любо Пенев
  • 5
    Хайде да питам вие можещите какво можете.Ааааа направихте едно саниране за да крадете.С толкова пари нови блокове щяхте да построите.Чухме по едно време че имате воля.И за какво точно имахте воля не разбрахме.Толкова обещания дадахте на Хасково и до къде стигнахте?Трябва да се доказва, а не да се приказва.Да приказва всеки може.Като не си свършиш работата не може да си мислиш че тоя измъчен народ ще те обича.Ха сега познайте дали ви обичат.
    Много е просто:Трябва да не пречите на бизнеса да работи, да открива нови работни места.Трябва да намалите бюрокрацията.Да съкратите половината служители и да облекчите всички процедури.Като върви бизнеса ще има хора и бизнеса ще дава пари за да издържа баскетболни отбори.Общината ще събира много данъци и ще подпомага също танцови клубове, футболни отбори и т.н.Когато никой предприемач не може да придвижи никакви документи и ръцете му са вързани и чака с месеци за елементарни неща не може да върви бизнеса.Вие всичко сте затапили. Вие сте изкупили бизнесите на всички които успяват да печелят.Добре върви само сенчестия бизнес и то защото има покровители във ваше лице.Искате да не говорим по форумите, журналистите да не питат.За по сигурно държите всички големи медии и не допускате приказки срещу вас.Е, така може ли да се живее.Съвсем естествено младите избират терминал 2.Не искаме да търпим повече и няма.Искаме добро управление за Хасково.Не искаме лъжци или такива дето само се крият или такива дето говорят назидателно от трибуната.
  • 6
    12
    123
    39 -2
    12:05, 13 яну 2018
    Като свърши лапаницата за сем. Станкови защото това си беше семеен бизнес и проекта свърши. Ха ха ха сега къде ще е следващия проект? Защо не вземат да тренират деца , да създадат състезатели и после да печелят купи.
  • 7
    Mi
    Miki
    14 -12
    13:40, 13 яну 2018
    Този отбор, досега съществува благодарение и единствено на ГЕРБ!
    • Ян
      янко митев
      4 0
      22:26, 14 яну 2018
      Ха ха ха ! Този отбор бе закрит след като се продаде на ГЕРБ. В 2012 ГЕРБ Хасково бе махленска седянка.
  • 8
    Фе
    фен
    27 -1
    16:14, 13 яну 2018
    Личните им разходи май са по-големи от тези за отбора-джипове,къщи(2!),кичозни тоалети за дуото тренер-директор,воаяжи по Европа...А момичетата не са вземали заплати от ОКТОМВРИ!! Телефони и "служебни" автомобили за сметка на клуба,нека се направи един вътрешен одит.Просто е задължително! Ще изплуват интересни неща...
    • Ве
      верен фен
      17 -4
      20:33, 13 яну 2018
      Треньорката и дъщеря и да идат да продават малко месо в магазина, че през годините много парички и от там изхарчиха те и без друго много много не разбират от баскетбол.
  • 9
    Бе
    Бероец
    18 0
    22:33, 13 яну 2018
    Просто е задължителна една проверка да видим за какво са изхарчени парите в клуба и със сигурност ще стане много ИНТЕРЕСНО ... Това е основната причина за изненадващото спиране на отбора и ни лук яли ни лук мирисали ..... Ало кажете нещо бе Станкови ...
    • Не
      Не съм клюкар,но..
      16 -1
      10:12, 14 яну 2018
      Говори се че при една проверка на списъците с дарители на отбора и фирмите печелили общински поръчки ще има много съвпадения,дали някой ще посмее да им даде публичност?
  • 10
    Гл
    Глушков
    5 0
    22:01, 14 яну 2018
    Виждате ли сянката на Делянчо Добрев.
Последни новини