10 °C

В петък 5 часа: кметът прекрати четирите конкурса за началнически длъжности в общината

Със свои заповеди от днес кметът Добри Беливанов прекрати конкурсите за директори и началници в местната администрацията, и за секретар на общината.

С актовете, разписани от градоначалника, се прекратяват процедурите за: директор на Дирекция „Администрация и правно – нормативно обслужване“, за директор на Дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост“, за началник на отдел „Архитектура, градоустройстро и кадастър“ в Община Хасково и за директор на дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост“.

Мотивът за прекратяването на конкурса за шеф на Архитектурата е чисто технически, понеже са били подадени документи само от двама кандидати. Единият от тях – Саранди Сарандев, е отпаднал в начална фаза заради липсата на изискуем управленски опит, а вторият – Тоня Маркова не се е явил на теста.  

При трите заповеди мотивите за отмяната са заради изразеното становище, че начина на провеждане на конкурсите е погрешно в предварителното разработване на концепциите.

Още в началото на седмицата стана ясно, че трите конкурса са незаконни, след проверка по тях на Инспекцията по труда в Хасково. Инспекцията беше провокирана от жалба за опорочаването им.

В момента  процедурно пръдължава конкурса  за шеф на Дирекция „Архитектура“. На него в състезание са Драгомир Колев и Тоня Маркова.  

Haskovo.net


 

15 коментара

 • 1
  Ne
  Nerazbiram
  21 -2
  18:43, 12-01-2018
  Толкова рано ги е отменил, в 5 часа?
  • Пи
   Писна ни!
   31 -13
   21:04, 12-01-2018
   Стига сте ни занимавали с това посмешище гербаджийско Беливанов! То бива некадърност и простотия, ама при него са направо в изобилие. Герб и Беливанов закопаха Хасково и ни върнаха 20 години назад. ВЪН ОТ ХАСКОВО!
  • Фе
   фен
   8 -1
   16:46, 13-01-2018
   Отменил ги е,защото тия "експертки" от Човешки ресурси не са в час,и там трябват промени...
  • Jo
   John
   0 0
   16:03, 14-01-2018
   има 30 минути за обжалване, к`во ривети?!
 • 2
  Не
  Невежите кандидати
  44 -5
  19:38, 12-01-2018
  Невежите кандидати, които попълваха протоколите на конкурсите за собствените си места, а сега пък и сгрешиха обявлението за конкурсите, доведоха кметът си до състояние на срам, позор и подигравки пред цяла България. Г-н Кмете, не виждаш ли, че точно те те подвежда, обграден си от алчен и некомпетентен екип. Прави си изводите, защото това не е случайно, вече за трети път те правят за резил.
 • 3
  Пр
  ПРОВЕРЕТ ГИ
  31 -6
  19:41, 12-01-2018
  И сега предлага ме да напишем едно писмо до Парламента и да помолим да направят специална комисия за Хасково Община и да проведат конкурсите специално за Керимова,Петеви Налбантова,Кмета иска да наложи тези неуспели никъде служители,непремено да заемат тези постове,въпреки,че багажа им го видяха всички.Станаха за смях на цяла България.Можели сами да си пишат протоколите.да те оценят по домашна работа и пак да сте в батака.Тези Калинки трябва да им се проверят дипломите.
 • 4
  На
  Наша гордост
  32 -8
  19:50, 12-01-2018
  Беливанов втори мандат кмет.Даже пожизнено!
  Минко Ангелов -министър на електромерите.
  Иван Стаматов-министър на годишните и други авто прегледи
 • 5
  21
  214586
  13 -4
  19:52, 12-01-2018
  Той да не спи за неспазването на закона за пенсиониране на началници при навършване на възрастта за пенсия. В школското общежитие пом.директорката си прави оглушки от години. Така е, когато си се залепил здраво за директора. Толкова здраво, че миризмата се носи из целия град. Насенцето командва, не си играе. Съкращава, уволнява, интриганства...само да е на власт, че паричките и облагите са много. Докога тази жена ще си прави каквото поиска на гърба на другите. Обра всички награди и не даде на никой друг даже да си помисли, че може да бъде оценен труда му. Чак пък такава наглост наистина рядко се среща.
 • 6
  Go
  google
  24 -6
  20:58, 12-01-2018
  Браво на кмета, браво на герб.

  Позор,
  позор,
  позор,
  позор,
 • 7
  Пр
  принцесата от Монако
  19 -18
  23:35, 12-01-2018
  и защо намесвате ГЕРБ? От 6 месеца те не са в управлението на общината!След Монако кметът има други съветници и управлява - е, управлява е сииилно да се каже - под тяхното вещо ръководство!Но в действията му няма ни мисъл,ни логика - а бил шахматист и то майстор на спорта!?И така - очакваме новите конкурси,с нови концепции и ..........така,до края на света!!!!!!
  • Гр
   гражданин
   11 -1
   21:17, 13-01-2018
   Ами намесваме ви,защото този,който издигна Беливанов за смет подаде оставка и после си я оттегли,вместо с достойнство да се оттегли и понесе вината за провала и вие си го защитихте под строй.
 • 8
  Ди
  Димитровград
  8 -7
  10:29, 13-01-2018
  Нащият Тодор Бояджиев му дърпа конците на дъртака.Превзехме ви кауни прости!
 • 9
  Бо
  Божко
  13 -8
  11:30, 13-01-2018
  Имам идея как да се справим с проблема "Беливанов". Да напишем молба до прокуратурата, че човекът е психично болен и представлява опасност за себе си и околните. Нека се назначи психиатрична експергтиза, тя ще потвърди тази констатация. Тогава по предложение на прокуратурата съдът следва поне за 6 месеца да изпрати Беливанов за лечение принудително в някоя психиатрия- тази в Кърджали хем е близко , хем е професионално надеждна. После Общинският съвет следва да освободи човека като неспособен да изпълнява задълженията си- така и той ще се лекува и хасковлии няма да страдат.
 • 10
  Вс
  всяка грешка има прошка
  12 -8
  16:32, 13-01-2018
  Господин Добрев ,ела си поправи грешката .Така ще ти бъде простено!
 • 11
  Гр
  гражданин
  6 -2
  21:14, 13-01-2018
  Некадърници,такова чудо не познава световната история,за две години и половина дори един конкурс не можахте да проведете като хората!? Не гела жена му няма ли да се яви на конкурс? Време е да изгоним цялата общинска паплач и да отиваме на избори,това вече не се търпи.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 21.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини