Пеевски се сдоби с изба, бивша резиденция на Живков

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е добавил към активите си и винарска изба - "Старата изба - Първенец"  в края на 2017 г. 

Сделката, която включва 14 дка терен и два комплекса, е за 3.5 млн. лв. и е придобита при публична продан от "НСН Инвестмънт", съобщава capital.bg.

Имотите са на фирмата "Старата изба - Първенец", чийто собственик Иван Панчев е имал дълг от 746 хил. евро към 71-годишната Минка Иванова, който става причина за образуване на изпълнителното дело.

Според представянето на "Старата изба - Първенец" от предишния й собственик тя е основана в края на 19 век, а по време на социалистическия режим придобива статут на резиденция на Тодор Живков, който е имал собствена колекция вина там.

Изданието припомня, че в обръщение до медиите, изпратено в сряда, Делян Пеевски заяви, че не е олигарх и единственият му бизнес са медиите. Това обаче не е вярно още преди винената придобивка, дори и ако се гледат само официално притежаваните и декларираните от него участия.

"НСН Инвестмънт" е основана през юли 2015 г. от Ирена Кръстева, но впоследствие стана негова собственост. В момента едноличен собственик на "НСН Инвестмънт" е дубайската Intrust LTD, която Пеевски декларира, че притежава.

Източник: capital

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини