Младежът, който създаде най-доброто българско приложение

„Целта ми е всеки човек по света да може да защити зрението си и безплатно“, казва 22-годишният Даниел Георгиев. Той създава може би най-доброто решение в света, което предпазва очите от вредните лъчи на монитора - приложението Iris.

Iris е един от най-популярните български софтуери. Съвместим е с почти всички операционни системи. Може да се инсталира на таблет или телефон. Даниел Георгиев го създава, когато започнал да има проблеми с очите, работеика на два монитора. Днес приложението му Iris се ползва от над 2 милиона потребители, в повече от 180 държави.. Данияел възнамерява  да усъвършенства все повече Iris и не мисли да го продава.

Този млад българин успява успешно да се реализира в България, въпреки трудностите, които се изпречват на пътя му.. Наистина в началото той взел трудно решение - напуснал работа и прекъснал следването си, за да развива проекта си.

„Когато харесваш това, което правиш си щастлив, а това е възможно, като рискуваш. Може началото да е малко неприятно, но определено си заслужава“, казва предприемачът.

Освен с програмиране, Даниел се занимава активно със спорт. Години наред е тренирал гребане, бил е националния отбор и е участвал в световно първенство. В свободното си време  се забавлява с приятелите си,  кара мотор и танцува салса с пприятелката си.

Всеки, който желае може да изтегли приложението Iris от тук!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини