Апелативният съд ще заседава по делото за убитата възрастна жена в Дълбок извор

Утре, 11 януари, в Апелативен съд - Пловдив ще се разгледа определената от Окръжен съд присъда на подсъдимата Донка Петкова. Делото е образувано по протест и на Окръжна прокуратура и на обвинената за убийство и кражба Донка Петкова.

На първа инстанция тя беше призната за виновна по обвиненията за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и за кражба на стойност 152,50 лв. Жестокото престъпление беше извършено на 1 февруари 2017 година в село Дълбок извор.

Донка се разбрала с Иванка Кукова да й помага в домакинската работа, като срещу това получавала дребни суми- 2, 3 лева.  На 1 февруари отишла в жилището ѝ и ѝ поискал 5 лева, за да си купи кафе и цигари. Възрастната жена отказала, а вбесената ромка се нахвърлила върху нея, започнала да я удря и души. След като се уверила, че жертвата ѝ е мъртва Данка Петкова, свалила златните обици от ушите й. После откраднала два килима и пътека. След получения сигнал за убийството от роднини на Иванка Кукова служителите на полицията успели бързо да разкрият автора на престъплението и арестували Донка Петкова и ѝ била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

На 9 октомври Състав на Пловдивския окръжен съд я осъди на 29 години лишаване от свобода.  Обвинението бе, че в условията на опасен рецидив е убила 84-годишната Иванка Кукова. От Прокуратурата поискаха доживотен затвор за убийцата.  Делото беше гледано при съкратена процедура, тъй като извършителката на тежкото престъпления призна напълно своята вина. Тя получи 25 години затвор за убийството на Иванка Кукова и още 4 години за грабежа на нейните вещи. Донка Петкова е осъждана общо пет пъти за различни престъпления. От затвора е излязла за последно през юни 2014 г.

Със същата присъда Окръжният съд осъди Донка Петкова да плати на наследниците на убитата жена общо 40 000 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини