Събират резервен списък за топъл обяд в Хасково и по селата

Община Хасково обяви възможност за включването в резервен списък на желаещите да получават храна по проекта „Топъл обяд“. Документи се подават от днес до 11-ти януари.

Социалната услуга в момента изхранва 1000 души, което е пълният й капацитет. За първи път тя се предлага освен в областния град и в селата.

Хората, които подадат сега документите си ще са в резервен списък, от който ще се попълват бройки в основния в момента, в който някой от него изпадне, уточниха от общинската администрация. Заявленията - декларации се приемат в работно време  в деловодството на Общината.

Право да подадат заявление имат бездомници, лица и семейства на месечно социално подпомагане, самотни хора, които нямат близки, пенсионери на минимални пенсии.

Топлият обяд ще е се раздава до април тази година, когато двугодишният проект приключва.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    By
    bydlo
    3 0
    17:28, 8 яну 2018
    Демек април изчезват и бедните, а?
    Пак ще ни радват снимки и статии на намерени умрели самотници..
  • 2
    Дя
    Дякон Викенти
    5 0
    18:49, 8 яну 2018
    Аз предложих---- понеже 50 процента от населението на града са социално слаби социалните да не си играят със заявления и т н бумажщина а да ОПЪНАТ маси на централвия площад и да се сервира обяд на всички Работно време от 12 до 15 чаеса Тоест да се образува нещо като ШВЕДСКА МАСА Идват лапат и заминават и така до изчерпване на количествата ------ храна и соц слаби Това ще е много демократично и евроатлантическо А може и да се прочуем покрой европредседателството
  • 3
    Дя
    Дякон Викенти
    3 0
    18:52, 8 яну 2018
    Поемам ангажимента преди всеки обяд на място да отслужвам света литургия с водосвет
  • 4
    А имащ лби патрахил калимявка и кандилница бе дядо Викенти Без тия аксесоари няма как да стане Освен това трябва да имаш и визия
Последни новини