24 °C

Намалена раждаемост отчитаме на днешния Бабинден

Намалена раждаемост отчитаме на днешния Бабинден. В календара на народните традиции това е денят, в който от столетия се е отдавала почит на жените, помагали на родилките. Обредите, песните, трапезите, даровете са били свързани с благодарността към тях и радостта от появата на новия живот. Днес неизменно към това върви и статистиката и равносметката, които много често не носят усещането за празничност.

Родените през миналата година бебета в община Първомай са 229. Статистиката би могла да се промени само ако е пропуснато някое новородено в чужбина.

На постоянен адрес в града има записани 122 бебета, като от тях – 23 в Дебър и 11 в Любеново.

В сравнение с предходната година в Първомай има родени 18 бебета по- малко, или това е намаляване на раждаемостта с почти 13%.

Селото, което може да се похвали с най-висока раждаемост през 2017 година е Градина – там са проплакали 23 бебета. Следват Искра и Виница със съответно 15 и 14 новородени.

Едва 9 са бебетата за миналата година са се родили в едно от най-големите села – Дълбок извор. С едно по-малко са в Караджалово, а следващото е Езерово със 7. По 6 бебета има родени в Крушево и Бяла река. 5 във Воден и Православен. 4 – в Буково. В Поройна и Татарево са 2 новородените, а в Брягово – 1.  

Данните са предоставени от Общинска администрация - Първомай.

Теодора Кирякова
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 19.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини