Общината просрочи бюджета за 2018 година

Община Хасково пропусна сроковете за приемане на бюджета на общината за 2018 година. Според закона финансовата рамка на общината трябва да бъде приета от ОбС в срок 30 дни след приемането на държавния бюджет. Той бе гласуван окончателно от Народното събрание на 30 ноември, което означава, че до 30 декември и бюджетът на община Хасково трябваше да е факт.

Това обаче не е единственото просрочие. Според общинската Наредба за съставяне, приемане и отчитане на бюджета на община Хасково, общественото обсъждане на проекта за бюджет трябва да стане не по-късно от 30 ноември. Такова бе насрочено от общината за 5 януари, петък.

На всичко отгоре проектът за бюджет за 2018 година, който ще се обсъжда в петък, все още не е публикуван на официалния сайт на общината.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    За
    Запознат
    17 -19
    17:48, 3 яну 2018
    Стари весници четат набедени финансисти, непроверени статии пишат еди какви си журналисти!
    • Фи
      Финансист
      4 -6
      09:59, 4 яну 2018
      Много си прав, ако следим закона от статията и община Пловдив са в батака защото ще обсъждат бюджета на 8 януари понеделник тцтцтц те Сичките общини в България в киреча по журналистическото тълкувание. Има си ред за бюджета, които не е много ясен явно на широката аудитория и не е нужно. Направих си труда да видя предишни години дали е имало някакъм интерес към обсъждане на бюджет от гражданите- НЯМА. Никой не ходи да слуша какво се предвижда за следващата година, дори журналистите не ходят всички. Едни медии чакат от други да попрепишат, на никой не му е ясно кое от къде е и защо е-диво счетоводство-кой ще го разбере?. От къде се взе тоя интерес сега? Дали някои от някоя партия не рови, не натиска журналисти да питат и публикуват неистини настройващи обществото срещу кмета?
    • Ха
      Хасковлия
      1 0
      19:01, 4 яну 2018
      Айде, Диано, спри се! И недей са писа финансист щото не си! Като са ни правили преди на маймуни и сега ли да ни правят? Вместо да си губиш времето с тъпи проверки, виж кво пише в закона и обясни на колегите си, че минаха всички граници и да престанат да се подиграват с хората! Пловдив може да нямат такава наредба и не ме е грижа какво правят там, а тук!
  • 2
    Ай
    айде бе
    16 -2
    18:29, 3 яну 2018
    Има ли го на сайта на общината бюджета или го няма?
  • 3
    Ци
    цирк Дьо Солей
    31 -10
    19:19, 3 яну 2018
    В тази община останах единствено некадърниците и лизачите. Каква експертка култура и образование е сервотьорката Табакова, която няма елементарно възпитание и морал. Какъв професионалист е домакинката на общината, която безнеказано открадна 400 радиатора, но нали е първа приятелка на кмета. Какъв кмет е Беливанов, който видно от всичко, което прави е с диагноза? Каква Прка е Иванова., която знае само комисионни да лапа, какъв финансист е долния интригант гном Тинчев, който съсипа едим клон на банка? Изметта на града работи в общината , за това и всечко им куца.
  • 4
    Фи
    финансист
    15 -10
    20:06, 3 яну 2018
    Добри,Добри,другите общини една седмица преди това са запознали гражданите си с проекта, иса внесли предложения.а ти какво правиш ,чакаш ръкопляскане и похвали. Не ставаш,не ставаш,но нагло се натискаш на стола и си повтаряш твоята фраза 'от едното през другото'.Слаб 2=.
  • 5
    Ас
    Асеновградчанин
    14 -3
    20:35, 3 яну 2018
    Бюджетът е обнародван на 12 декември и срокът не е изтърван. Но ако наистина ще го обсъждате в петък е крайно некоректно да не е публикуван за гражданите за да са запознати с него. Не е законно. Но това явно в Хасково не е важно. И при предишния ви кмет и при сегашния ви явно българските закони не са действащи. Аз обаче се чудя защо правораздаването си мълчи!
  • 6
    Км
    Кмета
    16 -8
    21:08, 3 яну 2018
    За сметка на това наредих на Киримова, Налбантова и Гергана да опраскат конкурсите.
  • 7
    St
    Stamat ot Evropa
    13 -6
    21:33, 3 яну 2018
    Не се притеснявайте Хасковлии, проекто-бюджета е при мен, правя му последни редакции в капиталовите и ще Ви го върна. Какво сте се разревали. По-скоро отивайте да си плащате данъците.
    Така или иначе аз ще го ползвам бюджета ,може малко тенчо и атаманчо . Вие защо се притеснявате.
  • 8
    Об
    Обичаща Хасково
    17 -8
    22:57, 3 яну 2018
    Вече дори не е смешно! Това не нищо не прилича! Няма такова управление никъде- не знам, не чух, не видях! Абе Беливанов, не вярвах, че си толкова безнравствен и безморален тип! Как е възможно при толкова явно не знаене как да се справиш със ситуацията и липса на всякакви управленски качества да се натискаш за мястото си? Как нямаш съвест? Та в този град, който ежедневно съсипваш е преминал целия ти живот, тук живее и дъщеря ти и внучка ти? Защо си позволяваш да ни затриваш все повече и повече! Ти нямаш никакво достойнство и чест и всички около тебе! Жалко, но както е казал народът " Никога не е късно да станеш за резил"! Е ти успя- на 71 години да станеш за резил! Никой никога няма да каже за теб, че си честен и почтен! Ти си една марионетка! Хубава вечер, а на нас Бог да ни е на помощ!
  • 9
    Дя
    Дядоп
    2 -3
    07:07, 4 яну 2018
    И аз това питтам?
  • 10
    Гр
    Гражданин
    7 -3
    07:17, 4 яну 2018
    Относно по- горните коментариите да педя човек лакъг език - Тинчев, като допълнение искам да кажа,че същият няма нужното образование и квалификация да заема длъжността директор дирекция общински приходи. Как да се състави бъджета и да се представи за обществено обсъждане,като приходната част би трябвало да бъде представена от този некомпетентен човек.
Последни новини