Google тества мистериозната Fuchsia OS

От повече от година следящите технологиите медии гадаят за загадъчната разработвана от Google операционна система. Секретната (както повечето, преди да станат работоспособни) отворена разработка се преполага, че ще замести Android в собствените устройства на Google, като начало. Разработчиците вече могат да тестват новата ОС Fuchsia, пишат редица технологични издания. Документацията е за инсталирането на Pixelbook (ноутбука на Google) и ресурсите са достъпни.

Google продължава да не дава детайли за Fuchsia. The Verge пише, че не е съвсем ясно, защо е започната разработката на нова ОС. Възможно е Fuchsia да е приемник на проекта Andromeda, който така и не достигнал реализация. Google от самото начало направи Fuchsia отворена за всички девелопери.

Това не е типичната ОС за разработчици и трябват две машини за хостване и насочване към Pixelbook, за да бъде заредена операционната система. Интересно е и, че Google е избрал своя собствен Pixelbook, за да експериментира с него.

Fuchsia е свързана предимно с носими и устройства за интернет на нещата досега, но тестовете бяха разширени до NUC на Intel и Acrobat Switch Alpha 12 Chromebooks, отбелязва The Verge.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини