Данъчните пускат кепенците на два офиса в Хасково принудително

Списък с имената и точния адрес на недобросъвестни фирми данъкоплатци направи невъзможно шикалкавенето при принудителни мерки за затварянето им.

В интернет страницата на НАП с днешна дата този списък вече е актуален.

Справката включва всеки обект, в който данъчните са засекли нарушения, за който се налага принудителната административна мярка „запечатване“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

До изваждането на списъка се стигна след играта на котка и мишки между недобросъвестните данъкоплатци и приходната служба, обясняват от НАП. През 2017 г. са отчетени много опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка чрез прехвърляне на стопанисването на обекта в рамките на ден на друго юридическо лице, включително преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици. С последните промени в ЗДДС обаче вече е прието, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва.

Условието за това е към момента на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан.

Към 2 януари Списъкът на НАП, който е помесетн в специално създадена рубрика на страницата на Агенцията, съдържа общо 81 обекта на територията на страната, които ще бъдат принудително затворени. В Хасково това са два офиса на едно и също дружество, които се намират в блок в в жк „Орфей“. Данъчните затварят и маса на Димитровградския пазар, както и обект в селскостопанския двор в с. Тракиец.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мн
    мнение от днес
    4 -3
    16:38, 2 яну 2018
    В Тракиец кой от земеделците е направил далавера!
  • 2
    Фе
    Феро
    9 -2
    18:23, 2 яну 2018
    Че той само един там е по далаверките - Найден и синове
Последни новини