Румънец измами шофьор от Пловдив край село Бяла река

На 29 декември след обяд 23-годишен пловдивчанин потърсил помощ в полицията в Първомай. Разказал, че около 15 часа станал жертва на измама на главен път Пловдив – Хасково. Обяснил, че пътувайки с автомобила си, преди разклон за село Бяла река, забелязал двама мъже и жена да махат за помощ покрай спрян в аварийната лента лек автомобил Фолкстваген с немска регистрация. Шофьорът веднага спрял. Когато слязъл от колата бил заговорен от единия от мъжете на развален български език. Чужденецът успял да убеди младежа да му услужи с българска валута, давайки в замяна на получените 150 лева два пръстена от жълт метал, според чужденеца - златни. След проверка при бижутер обаче мъжът разбрал, че е подведен. 

По случая било образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК, стартирали комплекс от оперативни действия под наблюдението на Районна прокуратура – Първомай. В хода на разследването бил изпратен снимков материал от камерите за видеонаблюдение на територията на община Първомай в Съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество на Дунав мост. Благодарение на добрата координация и оказаното съдействие от страна на румънската полиция, скоро била установена самоличността на 43-годишния извършител и съучастниците му, 52-годишен мъж и 42-годишна жена. Тримата били обявени за издирване и при влизане в Румъния задържани. С постановление на районната прокуратура вчера на 43-годишния румънски гражданин е повдигнато обвинение, взета му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по пълното документиране на случая и установяване на съпричастността му към подобни престъпления в страната продължава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    МАЙКА
    5 -3
    12:08, 3 яну 2018
    Като полицията не си върши работата, така ще е... Аз лично съм подавала сигнал на тел. 112, по подобен случай. Беше ме спрял един подобен автомобил пак с немска регистрация и на развален английски ми искаха номер на кредитна карта, веднага си тръгнах. Но позвъних на тел. 112 и казах всичко, на кой км на магистралата са ме спряли вида и модела на автомобила. Оператор ме прехвърли към господин, най вероятно от полицията, който ме разпитваше за мойте данни, тел и адрес. Не получих обратна информация, но на следващия ден видях същия автомобил в обратната посока на магистралата да спира друга кола, което означава че полицията не е предприела НИЩО!
    Това се случи октомври-ноември 2015 г.
Последни новини