За много от нас 2017-та не беше лесна година, но нещата имат и друга страна (Видео)

Avaaz.org е международна гражданска организация, която насърчава активността по въпроси като глобалното затопляне и изменение на климата, правата на човека, правата на животните, корупция, бедност и конфликти (вкл. религиозни конфликти) по целия свят. Основана от 34-годишния канадец Рикен Пател.

Целта на организацията е да "гарантира, че възгледите и ценностите на гражданите на света ще повлияе на вземащите решения", и по този начин "намали пропастта между света такъв, какъвто е днес, и на света, че повечето граждани искат да живеят." Занимава се с активен сбор на подписи и разпращане на петиции по цял свят. В края на 2012 г. организацията има регистрирани около 18 милиона привърженика, а в средата на 2013 г. вече над 22 милиона, с около 130 милиона петиции обхващащи всички сфери от живота на планетата.

Най-голяма популярност достига в Бразилия, САЩ, Франция, Германия и Великобритания. Следват Испания, Италия, Канада и Индия. Avaaz означаващ („глас“ на фарси) е забранен в редица страни като Иран, Китай и други.

Avaaz изиграва важна роля за признаване от ООН на Палестина за 194-та държава. Avaaz организира също най-голямата петиция срещу ACTA с над 2.8 милиона подписа през 2012 г.

Вижте с какво видео-равносметка организацията изпраща 2017 година.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини