Парфюмите на 2017 година

Изображение 1 от 3

    Сладки, с дъх на карамел, ванилия и прясно изпечен сладкиш, или плодово-цветни аромати владеят пазара през последните години, включително и 2017. Топ продажбите в Европа се оглавяват от Mon Guerlain, Dior Poison Girl, La Vie Est Belle от Lancome и Black Opium от Yves Saint Laurent. Това са шикозни и все пак малко стари-нови нотки. Предполага се, че ще има революция и цялата тази карамелено-сладка плеяда ще бъде разнообразена с диви и груби аромати. Но засега това не се е случило.

    Луксозният (на цена 230-320 долара)  Soleil Blanc на Tom Ford, който е парфюм на годината в своята категория, е описан като неочакван. страстен и пристрастяващ. Напомня за отдалечени частни острови, където лятото продължава цяла година и денят преминава в следващия. Този парфюм безпогрешно излъчва безкрайното преследване на слънцето и лукса. Кой не иска да се впусне в това? Стига да може да си го позволи.

    Камъни и минерали. Като реакция на продължилата десетилетие вълна цветно-плодови или сладкарски аромати, се появяват странни нотки в парфюмите - метални, прашни с дъх на мокра мазилка, пясък, бетон, камък и друга неорганична химия. Такива са Concrete от Comme des Garcons (бетон и цимент). И Tom Ford, винаги на границата на добрия тон и провокацията пуска соления Oud Minerale и гудроново-дъревесния Noir Antracite. С нотки на мляко и метал пък е Dent de Lait от Serge Lutens.

    Тубероза. През 2017 се появиха много аромати с тубероза. Цветето не е от простите, мнозина намират зеления, опияняващ, даже отровен аромат за отблъскващ. За еталон в парфюмерията като тубероза без нищо неприятно за носа се смята Carnal Flower от Frederic Malle. Туберозата е в средните нотки на Organza от Givenchy, Fragile – JP Gautier. Тази година забележителна тубероза има в Tuberose Café, Atelier Cologne- сметанено зелена тубероза смекчава горчивото кафе. Мека тубероза усещаме в Tuberose de Jour от Aerin, младежка с пудра и карамел - в Twilly, Hermes и с гардения  - в Gucci Bloom.

    Парфюмите на годината, отличени с награда на FiFi Fragrance Awards 2017 :

    Popular 
    мъжки - Original Penguin Premium Blend - Falic Fashion Group
    женски - Sweet Like Candy by Ariana Grande - Luxe Brands

    Prestige
    мъжки - John Varvatos Artisan Blu - Elizabeth Arden
    женски - Yves Saint Laurent Mon Paris Eau de Parfum - Yves Saint Laurent

    Luxury 
    мъжки - Tom Ford Vert D'Encens - Tom Ford Beauty
    женски - Tom Ford Soleil Blanc - Tom Ford Beauty

    Изгряваща звезда е Wood Sage & Sea Salt Cologne - Jo Malone London

    Инди парфюмът на 2017 е YearOutrageous Simply Divine - Diana Vreeland Parfums

    Изборът на потребителите е за мъжкия Ralph Lauren Polo Blue Eau de Parfum - Ralph Lauren Fragrances и женския Victoria's Secret Crush - Victoria's Secret

    Друг парфюм на Victoria's Secret влиза в Залата на славата на парфюмите през 2017 год. - Victoria's Secret Heavenly. 

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини