Паркът до “Иван Рилски” тъне в боклуци, учител-бабаит забранява снимането

Изображение 1 от 4

    Паркът зад училище “Св. Иван Рилски” е затънал в боклуци, децата играят сред тях. За това сигнализираха майки на ученици от “Рилски”, както и на по-малки деца, които идват в парка в хубавото време.

    Репортерска проверка показа, че майките имат право. Навсякъде из парка се търкалят боклуци, хартийки, найлонови опаковки и всякакви отпадъци.

    От “Иван Рилски” уточниха, че паркът не е на училището, а общински. За чистотата там се грижи общината, след като преди време концесионерът на парка се отказа и заряза заведението. Възрастен хасковлия, дошъл да чака внука си от училище, пък отбеляза, че е проблем и малкият брой съдове за боклук в парка. "Това са деца, няма да отидат в другия край на парка да хвърлят опаковката от закуската", отбеляза мъжът. Но призна, че и възпитанието на хлапетата не е на ниво, щом разхвърлят така боклука. Човекът посочи и стърчащи от бетона опасни болтове. "Тук преди имаше пейки. Сега са ги махнали, но са останали стърчащите болтове, които могат да наранят сериозно някое дете", заяви хасковлията.

    Шефът на “Екопрогрес” Щерю Янев заяви, че за този район има определени хора, които да го чистят по график. “Ако не е е чистено, ще им потърся отговорност и ще има наказани”, увери Янев.

    Междувременно пък учител-бабаит от “Иван Рилски” налетя на репортер със забрана да снима. “Я изчезвай оттук. Аз ако дойда у вас да снимам дали ще ти е приятно”, настръхна бабаитът-учител. След уточнението, че паркът не е нечий хол, педагогът се оттегли да наблюдава намръщено отстрани.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (18)

    • 1
      11
      111
      62 -4
      14:15, 14 дек 2017
      Щерю нали отговаряше за визията на града? Той сам така се похвали. Е, сега да види визията на града, а оттам да си прави изводи и за своята собствена.
    • 2
      Вс
      Всевишния Кенанец
      40 -4
      15:22, 14 дек 2017
      е-баси боклучарника...селяните не са си научили децата да хвърлят боклуците в кошчетата...пак се търси виновен.....възпитанието е виновно
    • 3
      Ot
      otvorko
      38 -3
      15:57, 14 дек 2017
      Каквито родителите,такива и децата им.Навсякъде в града е мръсно,около койтенирите преливат боклуци,улицете не се метат.Никога не е бил толкова мръсен Хасково.
      За паркиралите коли от Хасково до Болярово да не говорим.
      Вместо да си пожелаем весела Коледа,ние се ядосваме на уж толкова малки и дребни нещица,като смет,коли,кучета.
      Тези от общината все не знаят,не чули,не видели.Да им спрем заплатите,те не ги заслужават.За кмета да не отваряме дума,че ми притъмняма и пречернява.Такова безхаберие сигурно и на оня свят не съществува.
      Гьонсурат му се вика,ти го плюеш,то мисли,че дъжд вали.кой ни наказа и защо,че си имаме такава управа.?!?!
      Ако имат поне малко доблест,ще си тръгнат.............
      • Ти
        титан и грийн партнърс
        16 -9
        17:07, 14 дек 2017
        Прекалихте в плювните! Няма контейнери в града, които да преливат. Докажете го със снимки и конкретен сигнал, журналистите нека да отидат да ги снимат,когато посочите точно къде са тези преливащи контейнери. Стига с лъжите! Пък паркирането..всеки нормален град има проблем с паркирането, ако поне сте видяли снимки от Гърция например -там се казва проблем..тука е детска песен и Париж и къде ли не. Градовете са проектирани за доста по-малко автомобили но сега всяка къща има поне по два. Е от там е проблема. Малко съобразяване и търпимост се иска. Но не тука всички сме специалисти и точно пък по пътя за Болярово на вас какво ви пречат?
      • Ми
        мисс
        3 0
        21:03, 14 дек 2017
        Ако сайта позволяваше, с удоволствие пък аз щях да прикача снимки на преливащия контейнер на ул. ''Добруджа '' до ТМСС. Не само че контейнера е пълен, а и двата съда за пепел , също, защото на някой му е по-лесно да си хвърли боклука там. На всичкото отгоре лампата точно на кръстовището не свети, а тротоарите на ''Бр. Миладинови'' към училището са кола до кола. Всеки блок има гаражи, само дето се ползват за магазинчета, кафенета, складчета и прочие. И да, купчините от боклуци идват предимно от невъзпитаните хлапета, които е нямало кой да научи що е то кошче.
    • 4
      Чи
      читател
      27 -3
      16:22, 14 дек 2017
      Алоуу,Щерю-експертът по чистотата,градът тъне в мръсотия! Такова чудо никога не е било.
    • 5
      Чи
      читател
      5 -24
      16:40, 14 дек 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Ab
      absurda
      22 0
      16:46, 14 дек 2017
      Преди ремонта на училището в парка имаше много пейки и плочките не бяха така изпочупени както са сега. С две думи типично по български оправиха училището, развалиха парка.
    • 7
      Их
      ИХр
      17 0
      17:29, 14 дек 2017
      80% от хората са дебили
    • 8
      Ки
      Кибикландия
      15 -3
      18:35, 14 дек 2017
      Господа журналисти, във всяко отношение има и частица вина на другата страна. Ако хората очакват да ги похвалите няма да ви пъдят. Лошото е, че в България негативните новини станаха мода. Майките, преди да ревнат за общественото, да кажат, те самите, какво са направили, ей така за да е красиво и за другите! Много станаха мрънкачите.
      • Ки
        Кибик
        0 0
        12:20, 15 дек 2017
        Ти какво очакваш да направят майките да вършат работата на сметоизвозващите фирми ли? Те могат да отглеждат и възпитават децата си като достойни граждани които изхвърлят отпадъците си в местата отредени за това.А също и да не им позволяват да пишат тъпи коментари като твоя. И не са мрънкачи а граждани които си търсят правата като съвестни данъкоплатци.
    • 9
      Фе
      Фенка
      3 -5
      20:07, 14 дек 2017
      Аз съм фенка на Щерю Янев ,може ли някой да ми даде координати да се свържа с него. Надявам се ,че си няма приятелка или жена ? 😀😀😀😀
    • 10
      S5
      S500
      2 -1
      20:23, 14 дек 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 11
      Ха
      ха-ха
      1 -2
      23:02, 14 дек 2017
      Как да учим децата да си изхвърлят боклука в кошчета, като няма такива по улиците ???? Ало, кой отговаря за това ?
    • 12
      To
      Tonich
      1 -1
      09:13, 15 дек 2017
      В града има преливащи контейнери, има контейнери движещи се по наклона и причинили щети на десетина коли . Титан да не си затваря очите, а да възстанови щетите на гражданите !
      А факта е документиран (движещия се контейнер и щетите, които нанесе) и полицията е уведомена, както и съда.
    • 13
      12
      123
      2 -1
      09:37, 15 дек 2017
      Ефенди Кръчков,може ли да използвате български думи в писанията си,какъв е превода на "бабаит"?:(
    • 14
      S ченге
      0 0
      10:00, 15 дек 2017
      Селянията и простотията нямат край.
      Тато е виновен че докара селяните в града ...Само че като ги докара тогава беше друго време,с ред с закони а не разграден двор като сега.
      А по Щерето не плюйте,а вие си пазете чистота скъпи граждани по селата раждани...
    Последни новини