Делото срещу измамниците, завлекли баба Елена от Дебър, зацикли


Поредното дело срещу обвинените за телефонната измама на Елена Англова от Дебър беше отложено, тъй като Борислав Димитров не можа да се яви на насроченото за днес разпоредително заседание.
Съобщението за отмяната на обвинението срещу Борислав Димитров се оказа допусната грешка. Неговото обвинение не е отпаднало и днес той трябваше да се яви на разпоредителното заседание. Извинението за отсъствието му са лошите пътни условия от Горна Оряховица до Пловдив.
Двамата обвиняеми -  Албенко Методиев и Борислав Димитров са на свобода, въпреки, че Райоинният съд в Първомай определи 7 години затвор за Албенко и 5 за Борислав.
Проточването на делото заради обжалването на присъдите и процесуални нарушения, които трябваше да бъдат отстранени, го върнаха  в изходна позиция. Албенко Методиев е прекарал 1 година и 10 месеца в затвора и законовият срок за задържането му е изтекъл. Борислав е с мярка „подписка“ и излезе на свобода срещу 4000 лв. още когато се определяха мерките по делото в Първомай.
Пострадалата Елена Ангелова също не е била на разпоредителното заседание днес. Тя беше представлявана от адв. Иван Недев, който каза, че ще бъде предявен граждански иск за 206 950 лв. Толкова са невъзстановените средства от сумата около половин милион, които Албенко Методиев и Борислав Димитров са откраднали чрез измама от Елена Ангелова.
Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини