Децата с по-малко играчки имат повече въображение и развити умения

Може би родителите трябва да се замислят тази Коледа - изследване показва, че ако се дадат на децата само четири играчки, те ще се фокусират върху всяка поотделно за повече време и ще играят по-творчески с тях.

Изследователите откриват, че децата с по-малко играчки имат "повече въображение и развити умения" и са по-малко разсеяни.

В изследването, публикувано в списание Infant Behavior and Development, участват деца на възраст под три или четири играчки и с 16 играчки. 

Изследователи от Университета Толедо наблюдават тяхната игра и записват техните навици.

Учените твърдят, че наличието на по-малко играчки "насърчава развитието и здравословната игра" и "творчеството, въображението и развитието на уменията".

Специалистите казват, че ако скриете повечето играчки, това ще помогне на вашите деца да бъдат по-фокусирани.

 "Когато в средата си имат по-малко играчки, малки деца играят по-дълго с една играчка, което позволява да се фокусират върху нея, за да я проучат по-добре и да играят по-креативно".
"Когато има изобилие от играчки, може да се дава малък набор от тях зав игра, докато по-голямата част се съхранява и осигурява възможността да бъдат новост за децата, без да ги разсейват, заради изобилието на разположение" - пишат авторите на изследването.

Изследването ще помогне и на родителите, които още не са решили какво да купят на децата си за Коледа.

Само 3,1 на сто от децата по света живеят в Съединените щати, но те притежават 40 на сто от закупените в световен мащаб играчки.

Едно проучване на Университета в Пенсилвания препоръчва да подаряваме преживявания вместо просто вещи.

Източник: nauka.offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини