„Лунна разходка с дядо ми” представят в Димитровград

Изображение 1 от 4

    Норвежкият филм „Лунна разходка с дядо ми” е поредното заглавие от програмата на КинеДок, което ще бъде представено в инициативата „Документално киночасие” на дружеството на журналистите и Дом-музей „Пеньо Пенев” в Димитровград. Документалната лента ще бъде представена на 12 декември, от 17:00 часа в голямата читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев”.

    „Лунна разходка с дядо ми” е филм за образа ни пред поколенията и за това какво бихме искали да завещаем от живота, който живеем. Дядото на Дейвид - Каре, винаги е бил безстрашен приключенец, изобретател със страхотни идеи, колекционер на спомени, но и герой от детството на Дейвид и негово вдъхновение като режисьор и фотограф.

    Когато Каре е диагностициран с деменция, Дейвид започва да се страхува, че съвместните им спомени ще се заличат. Но дядо Каре не е готов да се примири със съдбата си и вдъхновява Дейвид да продължи да търси нови приключения и преживявания, които после да си спомня. „Лунна разходка с дядо ми“ е топъл и хумористичен филм, игрива рефлексия, заснета в продължение на 9 години, за това как нови спомени се появяват, докато други изчезват.

    „Лунна разходка с дядо ми” е четвъртото заглавие предоставено от продуцентска и разпространителска компания "Активист 38", която е организатор за България на инициативата КинеДок.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини