От Антарктика, през пирамидите, до Ню Йорк, светлините по света угаснаха


От научноизследователска база в Антарктика през великите египетски пирамиди до нюйоркския Импайър стейт билдинг осветените зони на планетата вчера и тази нощ гаснеха в знак на съпричастност към кампанията за привличане на вниманието към климатичните проблеми "Часът на Земята", предаде Асошиейтед прес.

Близо 4000 големи и по-малки градове в 88 държави се присъединиха тази година към инициативата, замислена от Световния фонд за дивата природа (WWF). Кампанията бе подета през 2007 г. в Австралия, а миналата година в нея участваха вече 400 града по света. Първоначално се притеснявахме, че тази година ентусиазмът ще отслабне, тъй като светът е съсредоточен върху световната икономическа криза, но тя изглежда имаше обратен ефект, каза изпълнителният директор на "Часът на Земята" Анди Ридли.

"Часът на Земята" винаги е бил положителна кампания, свързана по-скоро с улични забавления, отколкото с улични протести, носител на идеята за надеждата, а не за отчаянието. Смятам, че това е особено важно тази година, тъй като наоколо има толкова много отчаяние, добави Ридли.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун нарече кампанията начин хората по света да отправят ясно послание, че искат действия във връзка с климатичните промени.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини