Общината: Не сме драли хората с глоби, осъдихме Димитровград

“Не сме съдирали двойно гражданите с глоби тази година”, коментираха от община Хасково по повод изнесените по-рано днес данни за изпълнението на бюджета за 9-те месеца на годината. Според числата в отчета приходите по перо “глоби и санкции” са 1 342 317 лв., а за същия период на 2016-та те са били 698 145 лв., т.е. двойно по-малко. В отчета няма разбивка на отделните приходи.

От общинската администрация уточняват, че приходите наистина са такива, но те не са събрани само от гражданите. 456 325 лева са от община Димитровград. Тези пари са част от общата санкция, наложена от Управляващия орган заради нередности при изграждането на депото за битови отпадъци край Гарваново. Общата глоба бе над милион и бе платена от община Хасково, която от своя страна заведе дело срещу община Димитровград за нейната част от глобата. След спечелването на делото от Димитровград са се издължили, така че 450 хиляди лева от приходите от санкции са оттам.

Други 310 000 лева пък е глоба за бившия чистач на Хасково – фирма “Титан”. Тя е наложена заради неизпълнение на договор с община Хасково.

Така че без тези две суми парите от глоби, събрани от граждани, са 575 972 лева, с над 100 000 лв. по-малко от същия период на 2016 година, прeсметнаха от администрацията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Лу
    луда работа
    20 -9
    14:27, 8 дек 2017
    Егати общината реве, кат вдовица за ...... С това пък си обяснение показва колко е некадърна администрацията, и че не са си свършили работата. Кмета , който не го бива в комуникацията с тъпите си действия наруши диалога с община Димитровград. Димитровград щяха да се издължат, но Беливанов реши да се прави , както винаги на велик . сега ако решат Д-град такава гаргара могат да си правят с Хасково ние , като град ставаме все по зависими икономически от съседния Димитровград. Ако там решат да отмъщават за неадекватното поведение на нашия кмет - ТЕЖКО НИ!
  • 2
    ,Знаещ
    16 -4
    14:41, 8 дек 2017
    Ако информацията за глобите е предоставена от Тинчев,значи тази информация изобщо не отговаря на истината.
  • 3
    Гр
    ГРАМОТЕН
    15 -6
    14:53, 8 дек 2017
    Крийте се и повече не се излагайте кой даде та зи справка.кмета не може да се изказва ,а не може ли да провери какво пише,или пиярката препредава ,но толкова и е багажа .
  • 4
    Ди
    Диди
    9 -13
    16:29, 8 дек 2017
    Трол до трола майнольо! Общината са си свършили ра... Виж коментара
Последни новини