7 °C

2500 студенти превземат Пампорово и туристическите места в района на Смолян

По предварителни данни се очаква в областта да празнуват около 2500 студенти, като най-много ще бъдат в к.к. Пампорово – около 2000, съобщиха от пресцентър ан аполицията.

В заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, където ще празнуват студенти, са извършени специализирани проверки от служители на “Охранителна полиция” и РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, като на собствениците и ползвателите им е обърнато внимание върху възможните рискове от престъпни посегателства. Дадени са препоръки за повишена бдителност и навременното подаване на информация за извършени противоправни деяния до компетентните органи. Изготвени са графици за увеличено полицейско присъствие във всички населени места в областта, както и в к.к. Пампорово, особено в районите около питейните и увеселителните заведения. Ще бъде засилен контролът по безопасността на движението в дните от 8-ми до 10-ти декември 2017 г.

Изготвени са планове за провеждане на специализирани полицейски операции по противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в периода от 08 - 10.12.2017 г., с оглед осигуряването на нормалното протичане на празника. В хода на операциите ще се обръща внимание за недопускане на съхранението и продажбата на акцизни стоки без бандерол и стоки с неясен произход. При планирането и провеждането на полицейските мероприятия във връзка с празника, е осъществен контакт и взаимодействие с териториалните структури на РД ПБЗН – Смолян и други компетентни държавни и общински институции – МКБППМН към общинските администрации, РЗИ, ОДБХ, Д “СП”, териториалните поделения на НАП и други, за извършване на съвместни проверки.

Създадена е организация за осигуряването на полицейско присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат мероприятията – средства за подслон, питейни и увеселителни заведения, включително к. к. Пампорово.  
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 20.11.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини