Ски патрулите в Пампорово с полиция, бум на предварителни записвания на туристи от Западна Европа

Да се провеждат съвместни проверки в зимните курорти на ски патрули и полицейски служители, които да следят как се спазва общественият ред и какво е състоянието на пистите. За това се споразумяха министърът на туризма Ангелкова и главният секретар на МВР Марин Младенов.

След миналогодишния рекорден зимен сезон очакваме повече туристи от съседните страни и от по-далечни държави като Великобритания, Германия, Западна Европа и др. Предварителните записвания очертават прогнозен ръст от 5-10% през този сезон спрямо предната зима, поясни министър Ангелкова.

Тя припомни, че традиционно над 60% от посещенията през зимните месеци са от съседните държави, като бумът е около Коледа и Нова година, както и през ваканциите на учащите. Още в началото на ноември бяха проведени срещи с местната власт, контролните органи и бизнеса, на които бе обсъдена готовността за активния ски сезон. Всички компетентни институции са в пълна готовност за сезона, каза още министър Ангелкова. Тя подчерта, че този зимен сезон ще имаме изключителния шанс да привлечем повече туристи благодарение и на председателството на България на Съвета на ЕС от началото на 2018-а.

Освен официалните посещения и прогнозираните над 30 хил. допълнителни нощувки само в София то ще допринесе съществено за рекламата и популяризирането на българския туристически продукт и на страната ни като дестинация.

СмолянБГвести.нет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини