Лили Георгиева е номинирана за "Атлет на България 2017"

И тази година сайтът www.atletikabg.com е номинирал Лиляна Георгиева сред най-добрите български атлети. Така е дава възможност на всеки заинтересован да гласува за своят фаворит. Освен Лили има още 17 фаворити, с ред които Ивет Лалова – Колио и Мирела Демирева.

По регламент атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“, а Чудото има всички шансове да спечели това звание. Десетката на феновете ще бъде включена във вота на експертите, който ще определи „Атлетът на България“.

Гласуването ще приключи на 11 декември. От един IP адрес може да се гласува само веднъж, затова ако използвате обществена мрежа, е възможно вотът ви да не бъде отразен.

Лиляна Георгиева започна шеметно годината и рамките на три седмици оглави ранглистите на България при жените в зала на 800 м, 1500 м  и 3000 м, подобри няколко национални рекорда при девойките до 18 и 20 години, спечели две балкански титли на 1500 м и 4х400 м при девойките до 20 години и бронзов медал на 800 м на балканския шампионат за мъже и жени в зала.

Контузия попречи на подготовката на „Детето чудо“ през пролетта, но тя бързо се възстанови и завърши сезона с два рекорда на 1500 м на европейско първенство за девойки до 20 години, където завоюва сребърния медал. Георгиева бе и най-добре представилата се европейка на финала на 1500 м на световното първенство за девойки до 18 години с шесто място. Родената в Първомай лекоатлетка стана номер едно в българските ранглисти на открито на 800 м и на 1500 м.

По-рано през летния сезон възпитаничката на Радмила Станкович взе две титли от балканския шампионат при девойките до 20 години на 1500 м и 3000 м, а със съотборничките сизавоюва и бронзов медал на 4х400 м.

Успехите й бяха забелязани от АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически асоциации) и тя стана първата българка обявена за „Изгряваща звезда за 2017-а година“ на организацията.

За Лиляна Георгиева може да гласувате тук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини