Половината спортни клубове и културни институции поискаха пари от общината

Едва половината от включените в списъка за допълнително финансиране от общината спортни клубове и културни институции са подали формуляри. Това съобщи днес председателят на ОбС Таня Захариева. Крайният срок за кандидатстване изтече вчера, 4 декември. Захариева обаче уточни, че ще приема документи и след крайния срок.

Подадените формуляри за участие са общо 36. Право на допълнително финансиране според списъка, утвърден от ОбС, имат 34 спортни клуба и 28 културни институции. Парите се отпускат за финансиране на дейности – участие в състезания, концерти, фестивали. Към пакета документи има и отчетен формуляр, с който клубовете ще отчетат как са похарчили отпуснатите пари.

До края на седмицата Таня Захариева трябва да свика на общо заседание комисиите по спорт и култура и по бюджет и финанси, които да одобрят кандидатите за финансиране. Тяхното решение ще бъде изпратено на кмета Добри Беливанов за изпълнение. Според решението на ОбС се отпускат 100 000 лв. за детско-юношеския спорт и 76 000 за културни институции.

Припомняме, че след като ОбС потвърди решението си за отпускане на средствата, градоначалникът го оспори пред Административния съд. Той подаде и особено искане за спиране на изпълнението на решението на ОбС до произнасянето на съда по съществото на спора. Искането му обаче бе отхвърлено. Съдът ще разгледа спора между кмета и ОбС в началото на януари.

Което повдига въпроса какво ще се случи, ако съдът реши спора в полза на градоначалника и отмени решението на ОбС. Според Таня Захариева обаче това няма да представлява съществен проблем, тъй като отпуснатите средства за спорта и културата са от бюджета за 2017 година, а следващата година вече ще има нова финансова рамка.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ех
    ехо9
    11 -4
    12:52, 5 дек 2017
    Дали не ги привика самата тя???? Което поражда въпросът, ако е оменено - ще ги върнат ли? и като е нова фин. рамка, ще бъде ли намалена със тази предварително изплатена сума, а тогава като ревна че са им малко??
  • 2
    Ст
    Станка Златева
    11 -3
    14:04, 5 дек 2017
    Искам да знам Петю Керев ще си земе ли парите.
    • Ба
      Бай Хубен
      13 -5
      14:08, 5 дек 2017
      Даже ще реве,че да му малко. Кирев се изложи яко.
    • Пе
      Петю Кирев
      0 0
      15:13, 14 дек 2017
      За какви пари става въпрос? Надявам се ,че дори и на вас вече ви е ясно , че такива пари няма да има . Няма лошо че се палите сигорно обичате спорта , но на по умните им трябва по кратко време за да разберат кога ги будалкат , а на останалите ......... сам преценете от кои сте вие.
  • 3
    Ге
    Георги
    11 -3
    14:26, 5 дек 2017
    Да ,сега да видим Кирев ??? Големия ,треньор,деятел който винаги постъпва като мъж ! За смях стана с тези плахливи стъпки за пореден път .
    • Пе
      Петю Кирев
      0 0
      15:07, 14 дек 2017
      Верно че е голям треньор .Идете в залата на стадион "Младост "и попитайте децата , които се подготвят там . Децата не умеят да лъжат от тях ще разберете, кой е той и какво е свършил в полза на спорта.
  • 4
    Об
    общинарка
    8 -10
    15:06, 5 дек 2017
    Бай ви Добри като плъх се услушва ,че както е тръгнало от издънка в издънка е,сега ще мълчи да не се разрови работата с конкурсите,четам обещанията са големи,а Вие съветниците спите по столовете само Пеев е буден.
  • 5
    Ве
    Веска дебелата
    6 -1
    16:54, 5 дек 2017
    Сашо помака и той тук... аман от гущери
  • 6
    За
    Защо не се спазва закона?
    11 -1
    17:25, 5 дек 2017
    Какво означава, че клубовете могат да подават документи и след крайния срок? Излиза, че Таня Захариева сама призовава да не се спазва решението на Общинския съвет ли? И това ми било юрист...
  • 7
    За
    Защо не се спазва закона?
    7 -2
    17:27, 5 дек 2017
    Дайте имената на клубовете и културните институции, които са подали документи! Имаме право да знаем кои са подали документи в срок, за какво ще изразходват парите и как ще се отчитат!
  • 8
    Ар
    Архитекта
    4 -10
    18:51, 5 дек 2017
    Вие недейте да държите сметка на Таня.а вижте Бел... Виж коментара
  • 9
    Пе
    Петю Кирев
    0 0
    14:57, 14 дек 2017
    Май и тоя път Кирев ще излезне прав , че пари няма да има за клубовете .Сигорно по горе пишештите в стил анти Кирев вече са убедени в това.Парите за допълнително подпомагане на спорта и културата може да разпише единственно Беливанов , но той няма това желание.
Последни новини