10 °C

472 червенокръстци отбелязват Международния ден на доброволеца в Първомайско

Дни преди днешният Международен ден на доброволеца Oбщинската организация на БЧК в Първомай проведе своето отчетно събрание. 472 са членовете на 6-те дружества в общината. Успоредно с това, младежката формация избра своя нов координатор – Симона Йорданова.

В рамките на своята мисия и мандат, БЧК Първомай целенасочено работи за осъществяване на стратегическите си цели и позициониране като добре функционираща организация и предпочитана алтернатива за много хора в общината, се казва в отчетния доклад, представен от зам.председателя Янка Мущанова.

От населените места в общината, БЧК има свое дружество само в Първомай и Дълбок извор. Затова и усилията през следващата година ще бъдат насочени към изграждане на нови структури и в други села.

През изминалата година много младежи и девойки се включиха активно в анти-спин кампанията и кампаниите против дрогата, в набирателните инициативи за Великден, но предстои планиране и полагане на усилия за обхващане на повече младежи.

Неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност – са основните принципи на Български Червен кръст – накратко това са млади, амбициозни хора, готови да помагат доброволно на обществото.

През 2017-а Социално-помощната дейност на организацията се изразява основно в раздаване на хранителни продукти, дрехи и детски играчки. Получена е и разпределена пратка с детски обувки и играчки от българи, живеещи в Австрия. Част от тях бяха разпределени на децата от ЦНСТ и на социално-слаби семейства, които са посетили кмета на община Първомай в приемния му ден.

И тази година организацията на БЧК - Първомай участва активно в реализирането на оперативна програма за храни и основно материално подпомагане.

Раздадени са листовки листовки за балансиран режим на хранене; управление на семейния бюджет; услуги, финансирани от Европейския социален фонд; подготовка на населението за реакция при бедствия.

За следващата година приоритет ще бъде включването на доброволците от БМЧК в социално-помощната дейност.

Всичко това се осъществява благодарение на ползотворното и ефективно сътрудничество между Община Първомай и Областния съвет на БЧК-Пловдив.

Теодора Кирякова
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 15.11.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини