8 медала за бойците на „ММА Хасково“, 18-годишна дебютира със сребро

    Състезателите на местния клуб „ММА Хасково“ спечелиха 8 медала от Националната купа „Леденика“ във Враца. Така всеки от хасковските участници успя да се изкачи на почетната стълбичка.

    Двама от състезателите се окичиха със златни медали в групата на мъжете. Това са Денислав Сучев (77 кг) и Златко Добринов (65 кг).

    Със сребърни медали се завърнаха Атанас Стефанов (77 кг) при юношите, Руси Костов (77 кг) при мъжете и дебютатнтката Добрина Георгиева (52 кг) при жените. 18-годишната ученичка във Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ тренира от няколко месеца ММА и напредва бързо. Бившата боксьорка имала възможност и за златен медал в състезанието по ММА, но изгубила сили, тъй като бързо трябвало да свали 5 кг, защото в по-горната категория нямало противнички.

    Шансове за първото място имаше и Атанас Стефанов, който на финала игра контузен, каза единият от треньорите му Петю Сурчев.

    Бронзови отличия завоюваха Мирослав Патуров (56 кг) при кадетите, Георги Стойков (56 кг) при юношите и Есмерал Ахмед също 56 кг при юношите.

    Това е последно състезание за бойците на „ММА Хасково“ за тази година. От клуба отчетоха, че настоящата 2017-та е била доста силна, имайки предвид завоюваните медали през годината не само от държавни първенства и турнири, но и от балкански.

    В края на февруари 2018 г. възпитаниците на треньорите Петю Сурчев и Георги Тонев ще участват в Национален шампионат, чрез който ще бъдат определени участниците за Европейското и Световното първенство.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини