Инспектори на изпитите на задочниците и в самостоятелна форма

Регионалното управление на образованието в Хасково започва проверки по време на изпитите на задочниците и на тези, които учат в самостоятелната форма. Вече се сформират групи, които ще държат под лупа изпитните процеси. Тяхната поява е по нареждане на МОН заради, изловените манипулации при подобни препитвания в Русенско, за които се оказа, че се провеждат фиктивно.

Занапред инспекторите ще контролират и учебния процес във вечерните гимназии, като ще влизат на изненадващи проверки в часовете. В Хасковски регион вечерно обучение има например в Харманли. Задочна форма на обучение има в няколко професионални гимназии в областта.

Най-изкъсо ще се следят училищата, в които има концентрация на хора от уязвими групи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    8 0
    09:50, 3 дек 2017
    А ако залепя на лупата 50 лв ,ще се вижда ли през нея?
  • 2
    Па
    пак далавери
    7 -1
    14:10, 3 дек 2017
    Най сетне да се поразходят извън кабинетите инспекторите ! Само увеличения на заплатите искат без никакъв контрол. Образованието в България се превърна в октопод!
  • 3
    Да
    Дарина Станчева
    7 -1
    14:59, 3 дек 2017
    Да дойдат в Механото . ДА ама НЕ ! Там се шири далавери и любовчийство ! А инспекторката си пада по тия неща. Нищо лично!
  • 4
    Ца
    Цар Ивайло
    8 0
    15:26, 3 дек 2017
    Когато мафията си има държава, управлявана от тикви, образованието нямаше да е на това дередже!!! Делегираните бюджети за едни станаха манна небесна, за други мащеха!!!
Последни новини