Петър Янев подаде оставка като директор на Фолклорен ансамбъл „Родопа“

Гайдарят Петър Янев подаде оставка като административен директор на популярната фолклорна формация. Това съобщи за „СмолянБГвести“ самият Янев и обясни оттеглянето си с отговорността, която изпитва към ансамбъла и колегите си.

„Ако не горя за тях и не ги обичам, мога да стоя и да продължа да нося две дини под една мишница. Но виждам, че може да се направи много повече от това, което е сега. Може да се върви още напред и аз чувствам това за свой дълг. Аз каквото можах да направя, съм направил. Затова е моя отговорността да предам постта на някой, който ще надгражда това, което сме направили до сега.

Нужен е човек, който изцяло да се занимава с администрирането на ансамбъла“, обясни Янев и допълни, че не му достигат сили физически. „Аз съм преди всичко творец, а Ансамбълът трябва да продължи да се развива.

Оставам в него като оркестрант и винаги, с каквото мога, ще помагам. Ансамбълът е моето семейство. В него съм се женил, с тези хора съм изгедал децата си. Дал съм всичко от душа и сърце за Ансамбъла, не казвам дали е било правилно или грешно, само казвам, че каквото съм могъл-направил съм го! Но като творец !“, заключи Петър Янев и пожела успех на наследника си, който ще стане ясен след срещи с кмета на Смолян Николай Мелемов.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини