9 °C

35 младежи започват работа по програма в Общината

35 работни места са обезпечени по Оперативна програма „Развитие на човешкия ресурс“. Програмата е „Обучение и заетост за младите хора“ и ще стартира до края на седмицата. Тя ще осигури работа и минимална работна залата на младежи до 29 години, които имат средно или основно образование и са трайно безработни. Позициите, на които ще бъдат назначени са общи работници и технически изпълнители. За изпълнението на програмата са осигурени и 10 наставника.

Общите работници ще имат задължение за почистване на улици и пътища, поддръжка на зелени площи и др.

Техническите изпълнители ще са в помощ на администрацията, най-вече по кметствата в селата.

Договорите на наетите по програмата лица са за 6 месеца, а средствата са изцяло от ОПРЧР.

В Общинска администрация действат или предстоят да бъдат стартирани още няколко регионални програми за хора с увреждания, безработни, на които не им достига трудов стаж или години за пенсиониране, за стартиране на кариера, и др. Средствата на тези програми са осигурени от Държавния бюджет.

Теодора Кирякова
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 15.11.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини